PETRONAS taja GIRLS' GENERATION@SNSD?







24-25/MAC adalah tarikh yg bakal berlangsungnya Twin Tower Live@2012 dimana artis seperti Orianthi, Nicole Scherzinger, Kelis dan tidak ketinggalan, Girls' Generatin@SNSD. Konsert ini akan berlangsung di PETRONAS Twin Tower. 

Sebelum ini,  sudah menguar-nguarkan mengenai Konsert Twin Towers @Live 2012 yang akan berlangsung di KLCC bagi menggantikan Konsert F1 Rocks. Girls’ Generation akan tampil membuat persembahan bersama-sama bekas ahli kumpulan The Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger. Terus terang  katakan, kedua-dua Girls’ Generation dan Nicole masing-masing mempunyai rekod sebagai artis yang seksi.


Tak ketinggalan, artis malaysia seperti James Baum, Reshmonu, dan Faizal Tahir turut serta bagi memeriahkan konsert.
Tak perlu dilihat kepopularan mereka, datanglah ke KLCC pada 23 & 24 Mac ini kerana ada berita baik untuk anda, Konsert Twin Towers @Live 2012 di KLCC adalah PERCUMA!

p/s: kenapalah PETRONAS buang duit buat benda nie, baik guna untuk taja aku blaja kat UTP je...~















Update (March 20, 7PM): Yes, it is official: Twin Towers @Live 2012 will be taking place on March 23 and 24 at the Petronas Twin Towers KLCC with international acts Orianthi, Nicole Scherzinger, Kelis and Girls' Generation scheduled to perform.
While Orianthi herself confirmed her appearance via Twitter earlier today, event organiser Jojo Events issued a statement just minutes ago confirming that Pussycat Doll Nicole Scherzinger will be joined by "Milkshake"

mama Kelis and Korean girl group Girls' Generation.
The event - which is free to the public - will also feature Malaysian acts James Baum, Reshmonu, Faizal Tahir among others. The final schedule will be released tomorrow, stay tuned for our updates.
Leave a comment below: Are you happy with the replacement concert?
Update (March 20, 4PM): With official word that F1 Rocks Malaysia will now be replaced with Twin Towers @Live 2012 this Friday and Saturday at the Petronas Twin Towers KLCC, it looks like Australian pop rocker Orianthi will be replacing Kylie Minogue's scheduled performance.
The rumour mill is also in a frenzy with reports that Nicole Scherzinger and Kelis are scheduled to perform this weekend, along with a yet-to-be-announced Korean pop group (word on the street is, it's Girls' Generation aka SNSD).
An official announcement from organisers Jojo Events has yet to be made, however Orianthi herself has tweeted the news to say she'll be performing in Malaysia this Friday.
Update (March 19, 4.30PM): While we are still scratching our heads over the "unforeseen circumstances" that have resulted in the cancellation of F1 Rocks, the Internet has been buzzing in reaction to the news.
An MSN reader called it, "...utterly ridiculous!!! Please stop giving Malaysians empty hopes and organizers please stop organizing concerts that you know will eventually be cancelled at the end of the day."
Another reader expressed frustration and sadness and demanded to know a solid reason for the cancellation.
In the meantime, unconfirmed reports also claim that Kylie Minogue was not paid by the organisers. We'll keep you posted as developments come along.
F1 Rocks will be replaced with Twin Towers @Live, a free event open to the public taking place March 23rd and 24th at the Petronas Twin Towers. Artiste line-up expected to be released tomorrow; we'll keep you updated as more info comes in.
The Star Online has reported that pop rocker Orianthi will replace Kylie Minogue at the @Live concert. Official announcement by organisers yet to be made. Stay tuned.
HAVE YOUR SAY: Tell us what you think went wrong. How do you feel about the cancellation of F1 RocksMalaysia 2012? Will you be attending the Twin Towers @Live concert instead?
Click to the next page for the official statement from the organisers...

Proton Artiga

WarkahDaily – Ketika ramai memandang kepada jentera hebat dari luar, Proton telah mencuri tumpuan para peminat kereta berkonsep sporty apabila menyertai pameran Tokyo Auto Salon 2012 yang berlangsung pada 13, 14 & 15 Januari 2012 di Jepun dengan bersandarkan jentera barunya, Proton Artiga Concept yang tampak lebih sporty dan garang.

Artiga dipasang dengan enjin 1.6 liter DOHC 16V Supercharged tampak lebih bertenaga dan berkuasa di jalan raya dan sesuai dengan gaya penampilan lebih muda dan ranggi.






 Proton Satria Neo juga telah secara rasmi dijual di Jepun sebagai kereta rali oleh syarikat Carosser, pemilik jenama tuning rali Cusco untuk peminat rali di Jepun. Satria Neo mula menjadi sebutan apabila berjaya memenangi kategori pemandu dan pengeluar pada kejohanana rali APRC dan kini bertanding di kejohanan rali dunia (WRC) pusingan pertama di Monte Carlo. Di bawah ini ada video mengenai Proton Artiga ini dari laman youtube.

LINK


BaCaP, PaMer, AnaK



Assalamualaikum semua, dah lama dah aku x berblogger.  Dulu aku dengan kawan baik aku nie memang slalu gler berlumber2 post artickle. Entah kenapa since aku masuk sambung belajar nie memang malas gler kot. X silap aku last artickle (x reti eja article, cmni ke?) aku post tentang Islamic... Pemalas jadi. So sekarang aku berbaki lagi 3bulan lebih je lagi kat untuk siapkan asasi aku di UTP~ So insyallah awal bulan Mei 6ti aku menjadi budak Tahun pertama Ijazah Kejuruteraan Electrical & Electronic. Sekarang ni aku kena tempuh sem III, iaitu sem yang paling susah dalam kehidupan budak asasi, Calculus, Physics and Chemistry II(organic).
                So kena la struggle betul2, xboleh gempak kat mulut je. Sem lepas aku dah terlepas Biasiswa Bank Rakyat, hanya kerana pointer aku nyaris2 dengan minimun requirement dia. Menangis gak la aku kejap. RM 12 000 setahun beb terlepas...  So kena la pecut, mybe org cakap sem ni susah. Tapi belum try En. Einstein pecut full trottle lagi..
                Mak aih byk giler aku Intro, aish.... aku nie banyak mulut sket so pantang bagi peluang bercakap. Ok petang2 macam nie x lain x bukan memang sesuai sgt la untuk tido, tp aku baik kot. X percaya? Hahahahh... Aku study... Hahahha.. Aku pulun kimia. Pulun punyer pulun tiba2 ad soalan aku x dapat jawab. Iaitu soklan tentang SALT, ada jugak la kene mengena dgn yang kat dapur rumah kita tu. Aik??? X kenal? Ok nie gambar dia...  

 Tapi masalahnya aku dah lupa dah apa yang cikgu tuisyen aku ajar. Ala yang ala2 BaCaP, PaMer, AnaK tuuu....  Merata aku cari, last2 aku taip je “BaCaP, PaMer, AnaK” kat google. Last2 aku jumpe kawan aku yang pernah satu sekolah post benda alah ni. Aish.... Macam x percaya je aku  jmpe. Bukan apa, benda ni limited edition kot, soo xsangka gila aku dapat jumpa.

So aku pun trus salin n tampat kat sofbod bilik aku. Ilmu bernilai tu Bhai...~ Tengah2 buat latihan tu, tiba2 roomate aku masuk bilik then buka lagu Korea n trus baring atas katil. Aish goda nampak... Jangan harap aku tertipu dengan godaan kau!! (ayat cerita melayu). Aku xnak TIDO!!  
Tengah2 buat latihan tu tiba2 pintu aku diketuk. Aku bukak tiba2 aku tertengok budak satu course aku kat pintu then ajak aku pergi makan nasi lemak kat kedai. (Part ni aku memang xfaham). So aku apa lagi dah dapat tawaran trus g makan. Lauk jangan cakap la banyak gler...  
Tiba2 ada bunyi bising kat telinga aku.  Orang dah azan asar dah rupanyaa?? Aku baru terjaga dari tido rupanya... Yang pergi makan tu hanyala mimpi. Adui... Kalah lagi aku dengan godaan tido. Kesimpulan dia, mkn dulu sebelum tdo baru x mimpi pergi makan. So aku nak off dulu , nk sembahyang asar. Bangun lepas asar la katakan...~



Konspirasi Dunia - Transformers Dark of the Moon

Sebelum ini kami pernah menyiarkan Transformers and New World Order.{1} Dalam artikel tersebut, sedikit sebanyak subliminal messages telah berjaya dikupas dan didedahkan. Mungkin ada diantara peminat siri filem ini akan menanggap bahawa ianya sesuatu yang 'gila'. Namun, apa salahnya jika anda membuka minda anda supaya 'sesuatu' yang lebih jauh boleh anda fahami.

TRANSFORMERS DITERBITKAN PRODUKSI YAHUDI

Filem ini diterbitkan oleh Paramount Pictures {2} dan DreamWorks Pictures{3}. Paramount Pictures adalah sebuah studio filem gergasi Hollywood yang banyak menghasilkan filem-filem box-office seperti Indiana Jones, Iron Man dan Kung Fu Panda. Syarikat ini dimiliki oleh Viacom Company iaitu sebuah syarikat hiburan terbesar milik seorang Yahudi, Summer Murray Redstone {4}. Manakala, Dreamworks Pictures pula telah diasaskan oleh Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg dan David Geffen ; juga Yahudi.

SHIA LABEOUF SEORANG YAHUDI

Pemilik kepada nama Shia Saide LaBeouf ini dilahirkan di Los Angeles, California pada 11 June 1986. Sebelum namanya melonjak dengan filem Transformers, dia telah muncul dalam siri terbitan Disney Pictures, bertajuk Even Stevens selain pernah tampil dengan filem debut seperti Holes dan Distributia. Dia juga pernah membuat penampilan dalam beberapa buah filem dengan watak kecil seperti filem I Robot.{5}
Shia LaBeouf adalah seorang berketurunan Yahudi.{6} Pandangannya berkaitan agama sedikit mengelirukan. Ini berdasarkan kenyataannya bahawa religion never made sense to him, dia juga mendakwa bahawa dia mempunyai personal relationship with God that happens to work within the confines of Judaism. Apakah yang dimaksudkan sebagai Tuhan (God) oleh Shia? Adakah dia merujuk kepada Lucifer (Tuhan Cahaya)? Jika ya, ini menguatkan lagi teori kemungkinan Shia LaBeouf adalah pengamal Kabbalah sepertimana selebriti kelas A Hollywood yang lain, Ashton Kusher, Keira Knightley, Madonna dan Gwyneth Paltrow.{7}
Selain Shia LaBeaouf, Michael Bay dan Rosie Huntington-Whiteley juga berdarah kacukan Yahudi. Maka tidak hairanlah sebelum ini dilaporkan bahawa Michael Bay pernah mendermakan sejumlah wang pada sebuah pertubuhan Yahudi bernama Bar Mitzvah. {8} Sementara, darah Yahudi dalam keturunan Rosie Huntington-Whiteley pula mengalir melalui moyangnya yang berketurunan Polish Jews. {9}

MESEJ TERSIRAT DALAM MV LINKINPARK IRIDESCENT

Bermula dengan single pertama bertajuk What Ive Done, New Divide, kini Linkin Park selaku official band untuk filem Transformers tampil dengan lagu berjudul Iridescent. Jika dibandingkan music video (mv) pertama, kedua dan ketiga, kita boleh lihat filem ini seolah-olah semakin ke arah kegelapan. Dalam mv Iridescent, kegelapan ini semakin tertonjol, mungkin juga kerana ini adalah filem terakhir siri Transformers, maka pengakhiran siri filem ini agak termasonic, sesuai dengan penantian 'mereka' dengan Perang Armageddon yang dinantikan.{8}
|Video dimulakan dengan paparan unsur all seeing eyes|
|...and another immediately after...|
|blinded peoples dan The Hidden Hand ; merujuk kepada majoriti pengduduk bumi
sekarang yang secara tidak sedar dikawal oleh The Hidden Hand dan golongan elit|
|salah satu daripada beberapa simbol all seeing eyes dan piramid|
|...lagi piramid dan sebelah kiri kelihatan blinded people's yang merujuk
kepada majoriti populasi penduduk bumi|
|seseorang yang sedang menantikan sesuatu - diatas kelihatan
seperti mahkota ; adakah ia merujuk kepada penantian Messiah (Dajjal) mereka yang menanti untuk ditabalkan sebagai Raja setelah Haikal Sulaiman berjaya dibina?|
|tiang Masonic (Jachin dan Boaz)?|
|The Last Supper - Notice how Mike Shinoda is in the centre, where
Jesus is supposed to be...|
|Alas, Mike with one eyes meaning he is representing Lucifer instead of Jesus|
|The snake which Mike holds throughout the video. We all know what the symbolizes|
|Winged dics - juga terdapat dalam filem pertama Harry Potter|
|...lagi konsep all seeing eyes digunakan oleh pengarah MV|
|Mike (or Lucifer) on his throne with horns, snake and illuminati pyramid|
|Di bawah piramid (dibaca ; simbol Illuminati) kelihatan seorang lelaki
(kemungkinan merujuk-Lucifer) mengawal manusia|
|...dan tentunya, lagi simbol all seeing eyes ditampilkan sebagai penutup MV|

Berikut adalah petikan lirik Iridescent :
"And in a burst of light that blinded every angel
As if the sky had blown the heavens into stars
You felt the gravity of tempered grace
Falling into empty space
No one there to catch you in their arms"

PROPAGANDA ONE WORLD GOVERNMENT

Salah satu agenda terpenting pada awal penubuhan Illuminati ialah memastikan seluruh kerajaan-kerajaan dunia bersatu menjadi One World Government (Satu Kerajaan Dunia). Konsep ini adalah idea utama yang dicanang oleh Adam Weishaupt untuk menarik golongan elit menyertai Illuminati. Illuminati jugalah yang memperkenalkan konsep New World Order (NWO). Perbezaannya diantara OWG dan NWO dapat dilihat dari segi tarikh pengenalan dan fungsi konsep kedua-dua idea tersebut.

Konsep OWG diperkenalkan selaras dengan penubuhan Illuminati iaitu pada 1776 oleh Adam Weishaupt. Konsep ini diguna pakai oleh Weishaupt untuk dijadikan matlamat penubuhan Illuminati dan objektif kepada gerak kerja masyarakat Yahudi elit. Konsep NWO pula mengikut teori konspirasi mula diperkenalkan pada 1782 pada cop mohor kerajaan Amerika iaitu The Great Seal of the United States. The Great Seal yang mempunyai gambar piramid itu juga mempunyai suatu perkataan latin yang ditulis sebagai Novus Ordo Seclorum atau New World Order. Ringkasnya, NWO adalah perlembagaan tersembunyi bagi pentadbiran One World Government. Justeru, tidak hairanlah jika filem Transformers Dark of the Moon ini bercampur baur dengan pelbagai konsep Illuminati.

Dalam filem ini, Amerika Syarikat digambarkan mempunyai kuasa terhadap dunia. Bebas kemana sahaja lokasi di dunia untuk melindungi penduduk bumi. Buktinya, apabila unit khas yang diketuai oleh Lennox (Josh Duhamel) menjalankan misi di loji nuklear Iran serta Ukraine selain China dan Mesir dalam siri kedua sebelum ini. Michael Bay dan penulis skrip, Ehren Kruger juga menggambarkan Amerika Syarikat seolah-olah mempunyai kuasa dalam pembuatan keputusan ketika cuba mengusir Autobot dari planet Bumi. Gambaran kepimpinan Amerika Syarikat terhadap semua negara di dunia amat jelas dipaparkan ketika filem Transformers siri kedua. Dunia umpama dibawah pentadbiran 'satu entiti'.
|Amerika Syarikat - pembuat keputusan terhadap soal keselamatan dunia|
|Cubaan mengukuhkan kepercayaan terhadap program Apollo yang
sebelum ini dikatakan satu penipuan terancang oleh Amerika|

MISTERI NAMA 'PHI BETA KAPPA'

Kelab ini ditubuhkan pada tahun 1776. Phi Beta Kappa kurang dikenali kerana peranannya lebih kepada mempromosi agenda, mencari ahli dan mencari anugerah kehormat untuk ahli-ahlinya. Kelab yang ditubuhkan atas alasan akademik oleh pelajar-pelajar Kolej William and Mary ini tidak bergerak sebagai kelab konspirasi. Ia bukan suatu kelab yang bermesyuarat untuk merancang konspirasi seperti Bilderberg Group, Trilateral Group atau CFR. Ia lebih kepada tugas menaikkan martabat ahli-ahli Illuminati melalui gelaran-gelaran akademik tertinggi. Benazir Butto adalah salah seorang ahlinya.
Apa yang mencurigakan ialah, satu adegan dalam filem ini yang membabitkan watak Sam Witwicky dan Bruce Brazos. Ketika ditemubual oleh Bruce Brazos, Sam Witwicky mula merasai tekanan. Ketika itulah terlontar satu dialog yang menyebut perkataan "Phi Beta Kappa". Adakah penulis sengaja memasukan nama pertubuhan ini - tanpa sebab? Besar kemungkinan juga penulis telah memasukan nama pertubuhan ini sebagai penghormatan kepada salah seorang daripada barisan penerbit yang terlibat dalam filem ini. Apa tidaknya, pelabur-pelabur dalam filem ini sememangnya ramai berketurunan Yahudi.

KESIMPULAN

Secara keseluruhannya, siri filem Transformers ini sememangnya mempunyai banyak mesej separa sedar. Nampaknya seperti, individu belakang tabir filem Transformers kini semakin menampakkan taringnya.

THX ADMIN coz bg aku copy.

__________________________________________
1. Lihat artikel MacJay.Net, Transformers 2 and New World Order.
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Paramount_Pictures
3. http://en.wikipedia.org/wiki/DreamWorks
4. http://en.wikipedia.org/wiki/Sumner_Redstone
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Shia_LaBeouf
6. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_actors
7. Lihat Ibnuyaacob, buku Rahsia Simbol Yahudi, hlm 22
8.http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Bay
9.http://en.wikipedia.org/wiki/Rosie_Huntington-Whiteley
10.Lihat Muhammad Nurani Maarif, buku Fitnah 2012 Konspirasi Galaktik, Bab 3 Di Ambang Armageddon, hlm 87

UTP Power Plant

Kini dah Sem ke 2 aku di Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) bulan 12 nie dah final exam. Sekejap sahaja masa berlalu, bangun, makan tido, pergi kelas… then tahun depan aku dah bergelar Budak Ijazah tahun pertama di UTP (insyallah). Yeah agak mencabar jugak la jadi budak U especially pemalas mcm aku nie, Hahahah…
Minggu lepas aku terpaksa menjalankan projek yang dinamakan DTE iaitu Down To Earth. Untuk melepasi sijil asasi, setiap orang wajib mengambil tempat dalam projek tersebut dan yang paling mencabarnya kita sendiri yang uruskan kesemuanya, dari A hingga Z. Projek STE aku tu jatuh pada hari jumaat, pukul 7pagi bertolak then dalam pukul 6petang baru siap.
Semasa dalam perjalanan pulang tu bas UTP masuk melalui jalan lain, pintu 3. Then aku ternampak Loji Penjanaan UTP (UTP Power Plant). Perghh.. terkejut jugak aku bila first time tengok even dah nak habis 2 sem aku disini. Yelaa… mana larat nak jalan keliling UTP nie. Ganas jugak U aku nie… Hahha.. excited gak aku tgk… Ni gambar nya: