My Bio...




1.Real name :Amirul Afiq
2.Nickname : Afiq, Miru, Afiq jr
3.Zodiac sign : Aries
4.Male or female : MAle.
5.Elementary school : S.K. Sri Iman
6.Highschool : SMK Chukai
7.College : Nop
8.Hair colour : Black
9.Tall or short : Tall
10.Sweat or jeans : Jeans.
11.Phone or Camera : Phone
12.Health freak : Yes.
13.Orange or apple : Apple.
14.Do you have a crush on someone? : x phm
15.Eat or drink : eat.
16.Piercings : No.
17.Pepsi or coke : Coke .

HAVE YOU EVER ? :

1.Been in an airplane : Yes . ( Form1)
2.Been in relationship : Yes. with my My Laptop
3.Been in a car accident : nop.
4.Been a first fight : Yes.


FIRST & LAST :

1.First household chores : ermm , haha . MALAS !
2.First best friend : Zamer Shaharulaimam

3.First award : Best Student at Primary School
4.First crush : Yes, but it keep secret
5.First word : WTF.
6.First section : Section C
7.Last person you talked to in person : Hariz Hilmi live in skype
8.Last person you texted : Ikin
9.Last person you watched a movie with : Abah
10.Last food you ate : Burger
11.Last movie you watched : Lagenda Budak Setan
12.Last song you listen to : yui-crossroad
13.Last thing you bought : Master Cooler laptop
14.Last person you hugged :
She...


FAVOURITE :

1.Food : my MUM's cook .
2.Drink : Cola
3.Bottoms : Fit Jeans
4.Flower : Rose.
5.Animal : Cat , hamster
6.Colour : White, Green
7.Movie : Toy Story
8.Subject : Fizik, Kimia

(Put an X in the bracket if yes)

1.[x] falling in love with someone.
2.[ x] celebrate Halloween
3.[ x] had your heart broken
4.[x] went over the minutes/ texts on your cellphone
5.[x ] had someone question my sexual orientation
6.[ ] got pregnant
7.[ ] had an abortion
8.[x] did something i regret
9.[x] broke a promise
10.[x] hide a secret
11.[x] pretend to be happy
12.[x] met someone who changed your life
13.[x] pretend to be sick
14.[ ] left the country
15.[x] try something you normally wouldn'try and liked it
16.[X] cried over the silliest thing
17.[x ] ran a mile
18.[ x] went to the beach with your best friend
19.[x] got into an argument with your friend
20.[x ] hated someone
21.[x] stayed single for a whole year


YOUR FUTURE :

1.Want kids ? : Yes.
2.Want to get married : No.
3.Career : CEO of Myroy Corp.

WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE) :

1.Lips or eyes : ....
2.Shorter or taller : Taller.
3.Romantic or spontaneous : Spontaneous.
4.Nice stomach or nice arms : Nice arm
5.Hook-up or relationship : Hook Up
6.Looks or personality : Personality.

HAVE YOU EVER :

1.Lost glasses/contacts : No.
2.Snuck out of a house : Yes
3.Held a gun/knife for self defense : yes.
4.Killed somebody : No.
5.Broken somebody heart : Yes , :'(
6.Been in love : nop.
7.Cried when someoned died : Yes of course .

DO YOU BELIEVE IN :

1.Yourself : Yes. sometimes , not really .
2.Miracles : Yes.
3.Love at first sight : No !
4.Heaven : Yes. ( bkn sume , org yg beriman shj )
5.Santa claus : mmmmm....
6.Superstition : Dont really understand this .
7.Kiss on the first date :Mmmm....

TRUTHFULLY :

1. Is there one person you want to be with right now ? : Yes
2. Do you know who your real friends are ? : Yes
3. Do you believe in God ? : Yes. Of course i will .
4. Post as 100 truths ? : Okay. Yes ,

R3 Previews 200hp Turbocharged Satria Neo R3 Concept @ KLIMS 2010




PROTON showcased a menacing, track-focused Satria Neo R3 Concept at KLIMS 2010 today, setting a new benchmark in performance within PROTON’s product line up. Powered by a R3-developed turbocharged CAMPRO CPS which outputs 200hp and 250Nm of torque, this is the fastest Neo by PROTON to date and purposely built as a Time Attack weapon. The signature R3-red is gone, replaced with new yellow-striped livery. Enough goodies to satisfy hardcore nuts and R3 fans alike!







Some specs at a glance:
  • AP Racing brakes and Ohlins suspension system provides the ultimate driving experience
  • Racing aerodynamics enhanced by R3-designed bodykit with a front splitter for optimal down force
  • Lightweight carbon fibre bonnet and FRP fenders to reduce overall weight
  • Recaro shell seats provides ultimate driver support during spirited driving
  • SPARCO steering wheel R323 for added control
  • Integrated, colour-coded half cage gives added protection to driver.

Detailed Vehicle Specifications

BODY

  • PROTON SATRIA NEO
  • 2 door compact
  • R3 bolt-on CDS 4-point half roll-cage

DIMENSIONS

  • Overall length – 4473mm
  • Width – 1821mm
  • Wheelbase – 2600mm
  • Track front – 1488mm
  • Track rear – 1488mm

ENGINE

  • 16V 1597cc CAMPRO 4-cylinder in line DOHC
  • R3 forged pistons 11:1 comp ratio
  • R3 steel conrod
  • R3 performance camshafts
  • R3 reworked cylinder head
  • R3 4-2 exhaust system stage 3
  • R3 carbon airbox
  • R3 management computer
  • 170PS/200hp & 200Nm @ wheel

TRANSMISSION

  • R3-spec close ratio gearbox

INTERIOR

  • R3-designed interior wrapped with Alcantara and Nappa leather
  • SPARCO steering wheel R323, 330mm with R3 60mm spacer
  • R3 4-point half roll-cage, colour-coded yellow

SUSPENSION

Front

  • McPherson strut with stabiliser bar
  • R3-tuned Ohlins coilovers

Rear

  • Multi link with stabiliser bar
  • R3-tuned Ohlins coil over

WHEELS AND TYRES

  • R3-designed 15” wheels M7510 Wheel Assy 15 x 7 ET 37
  • Bridgestone Potenza RE55S semi slick tyre 190/50 R15

BRAKES

  • AP Racing 4-pot brake system
  • AP Racing floating disc 295mm
  • AP Racing performance brake pads

24 tanda dia mencintai kamu

Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.

  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknyayang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
  16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
  17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akanmengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
  24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.
    • Amirul Afiq aku pun pernah buat mcm ni kat someone...
      cume dia jer yg x tahu erti tersirat di sebalik semua perbuatan aku...
      aku hope suatu hari 6ti dia tahu erti perbuatan telah aku lakukan padanya...
      I really miss her...
      one years ago...
      21 hours ago ·
    • Emy DinkyyDoo chill. satu hari nanti dye akan sedar. semua manusia mcm tu. tk sedar pd prmulaan, mybe sedar pd akhir nye. :)
      20 hours ago ·
    • Adlia Farhana Bt0l k.emy.lia skg 100%.lia pna wt g2.tp x au la dye sdar ke x.hurm..
      13 hours ago via Facebook Mobile ·

Asal Usul Nama Syarikat Gergasi




Berikut adalah senarai nama syarikat terkemuka dan bagaimana mereka boleh mendapat nama berkenaan

  1. Google – asalnya dari perkataan googol yang menyampaikan misi syarikat untuk menjadi sumber penyampai maklumat terulung di internet,tapi telah disalah eja jadilah google. Nasib baik salah eja kalau tak cam pelik je nama googol tu.

  2. Adidas – diambil daripada nama founder mereka Adolf (Adi) Dassler

  3. McDonald’s – diambil daripada nama keluarga Dick McDonald dan Mac McDonald yang merupakan orang pertama yang membuka restoran McDonald’s pada tahun 1940

  4. Nike – diambil sempena nama Dewi Kejayaan Greek

  5. Nintendo – maksud Nin-Ten ialah “Heaven blesses hard work” (aku tak pasti macam mana nak translate jadi BM =.=”) manakala do itu adalah nama common yang digunakan pada akhir nama kedai di Jepun.

  6. Starbucks – diambil daripada nama watak Starbuck dalam novel Moby-Dick

  7. BMW – diambil daripada perkataan Bayerische Motoren Werke (Bavarian Motor Factories)

  8. Yahoo! – diambil daripada Yet Another Hierarchical Officious Oracle.

    Yahoo pada mulanya digunakan dalam buku Gulliver’s Travel yang menggambarkan seorang yang tidak kelihatan dan berpewatakan seperti manusia lain. Pengasas yahoo David Filo dan Jerry Yang pilih nama tu sebab mereka menganggap mereka adalah golongan yahoo

  9. Xerox – berasal daripada perkataan Greek yang bermaksud kering.

  10. HP – pengasas syarikat ini Bill Hewlett dan Dave Packard main lambung syiling nak tentukan sama ada syarikat baru mereka bernama Hewlett-Packard atau Packard-Hewlet.
11. Myroy Corporation - Mendapat nama apabila semasa CEOnya Amirul Afiq
mendapat panggilan di jadual bertugas di kelasnya semasa FORM1 di SMKC

pada tahun 2006. dan syarikat ini ditubuhkan mulai tahun 2007.

Pekung laser Indonesia terdedah


SEDUTAN video menunjukkan penjaga gol Malaysia, Sharbinee Alawi terkena pancaran laser hijau (dalam bulatan) semasa perlawanan menentang Indonesia di Jakarta baru-baru ini.


KUALA LUMPUR - Jika peminat bola sepak Malaysia dipersalahkan kerana didakwa menggunakan pena pancaran laser, ada pengendali blog semalam mendedahkan perbuatan yang sama juga telah dilakukan oleh peminat skuad Garuda ketika perlawanan peringkat kumpulan Piala Suzuki AFF 2010 antara kedua-dua negara itu baru-baru ini.

Menurut entri blog Adamroslan.com yang bertajuk 'Piala Suzuki AFF 2010: Laser Hijau Siapa Yang Mula Dulu?' pengendali blog itu memuat turun klip video yang dihantar oleh seorang peminat bola sepak tempatan perlawanan berkenaan sewaktu Malaysia kalah 1-5 di tangan Indonesia pada "Pendedahan klip video itu yang disunting daripada video rasmi AFF telah membuka pekung pasukan Indonesia yang bermain taktik ini semasa mengalahkan Malaysia pada perlawanan peringkat kumpulan," katanya.

Menurut blog itu, ia juga bukti peminat bola sepak di republik itu juga turut bermain kotor.

"Jika benar faktor kekalahan Indonesia adalah kerana laser hijau, mereka perlu tanya kepada diri sendiri apa penyokong mereka buat di Stadium Gelora Bung Karno yang perlawanan peringkat kumpulan dahulu?," ujarnya.

Perihal Salam...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain. Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.
Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh
Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”
dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”
Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,
saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.
Jawab salam yang betul ialah ;
WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ; “WAALAI KUM SALAM
Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata
Kirim salam, assalamualaikum pada ZIZAH ye” contoh lerr…Dan bukannya : “Kirim salam kat ZIZAH yer
Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.
Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!
Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.
Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.
Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud ‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.
Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.
Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.
Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”
Tolong forward kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..
.Sekian, semoga ada manfaatnya.

New Green Kawasaki Ninja





Ni gambar motor superbike baru yg dibeli oleh Pak Sedare aku, Pok Anjang.
Cun gak motor ni coz ni salah satu superbike idaman aku KAWASAKI NINJA ...


Ni gambar dia tagged kat aku...
BTW yg kat atas motor tu x ada kena mengena dengan aku...
huhuhuh....

Optic Fibre in Malaysia, (coming soon)

P

ENYEDIA perkhidmatan Internet dengan teknologi gentian optik 100 peratus, TIME dotCom Bhd (TdC), mengumumkan pakej jalur lebar penuh dengan kelajuan 50 megabit sesaat (Mbps) berharga serendah RM99.

Bagaimanapun, perkhidmatan untuk pengguna rumah terbabit kini terhad di segitiga emas ibu kota dan Mont Kiara sebelum ia bakal diperluaskan di Lembah Klang dalam tempoh terdekat.


Ketua Pegawai Eksekutifnya, Afzal Abdul Rahim berkata, proses memasang gentian optik yang berupaya menawarkan kelajuan Internet tinggi itu kini giat dilakukan dan akan menemui pengguna secepat mungkin.

"Kita menyasarkan bangunan tinggi di sekitar Lembah Klang untuk perkhidmatan Internet yang laju ini," katanya.


Beliau memaklumkan, setakat ini kira-kira 200 bangunan tinggi dipasang gentian optik terbabit manakala syarikat itu juga bakal menguasai bangunan pejabat.


"Kami mengenal pasti lebih 95 peratus pejabat di sekitar Kuala Lumpur sudah mendapat prasarana kami," katanya.

Setakat ini, sebanyak 30,000 premis termasuk kediaman dan pejabat menggunakan perkhidmatan TdC di Lembah Klang.


Beliau berkata, TdC merancang untuk menjalankan kerja pemasangan kabel gentian optik di

Bangsar, Shah Alam, Bukit Damansara dan Petaling Jaya sebagai lokasi berikutnya yang menikmati Internet berkelajuan 50Mbps,'' kata Afzal.

Pakej pengguna yang diperkenalkan TdC termasuk 2M Value, 2M, 6M dan 12M dengan kelajuan 2Mbps, 2Mbps,6Mbps serta 12Mbps berharga RM99, RM119, RM159 dan RM219 sebulan.


Sementara pakej perniagaan 2M, 6M, 12M dan 24M pula menawarkan empat jenis kelajuan iaitu 2Mbps, 6Mbps, 12Mbps serta 24Mbps berharga RM148, RM218, RM518 dan RM818 sebulan.


Bagi pakej TIME Fibre Internet Plus mempunyai tiga pilihan kelajuan data iaitu 6 Mbps untuk RM688 sebulan, 12 Mbps (RM1,288) serta 24 Mbps untuk RM1,888.



Sony PSP phone is coming, won’t have anything to do with Sony Ericsson



Mobile phones with gaming features aren’t anything new. Previous efforts of the market leader, Nokia, towards such fronts haven’t been very successful, and at one point even led to the embarrasment of the company. The reason for this may be that phone companies are good at making phones, but not so much at integrating the games. This is why Sony is in a very good position to be the best in this area, turning the highly-regarded Sony PlayStation Portable into a full-on cellphone with the help of Sony Ericsson.

We’ve been hearing rumors about the Sony PSP phone since last year, but so far have not been able to confirm solidly, thanks in part to Sony’s “yes, we’re making it; no, we’re not” strategy. However the latest word on the street says Sony is already working on converting the current PSP model into the much-awaited PSP phone. This is well in line with the claims that it will be seeing a release in Christmas 2009. But there’s on catch: Sony Ericsson has nothing to do with it.

Sony PSP phone is coming, won\'t have anything to do with Sony Ericsson



As a mobile phone company who’s name starts with Sony, you’d think that Sony Ericsson might have a role in the making of the Sony PSP phone. But then you’d be wrong, because an insider with very big ears says Sony will “never give its PlayStation branding” to Sony Ericsson.

This is a bit odd, since Sony already gave the Walkman branding to Sony Ericsson for use in its music-centric cellphones. Perhaps Sony is not satisfied with the royalties, if there’s such an arrangement, and the overall performance of the Sony Ericsson walkman effort?

This would explain why the recently launched Sony Ericsson F305 didn’t carry the PlayStation branding, though, even if it is SE’s first effort at a gaming device (and a motion-sensing one at that!).

Whatever Sony’s up to, and whether it will team up with SE or not for this thing, let’s all just hope the product turns out alright. The PSP, as it is, is great. And I personally don’t want to see the precious little thing turn into a disaster.


Budak IT yang hardcore

Ajoi seorang pekerja IT yang hardcore, satu hari dia terlambat datang ke ofis.

Ajoi : (mengetuk pintu) “Selamat pagi, boss. Maaf, saya terlambat.”
Boss : “Ya, silakan masuk. Kenapa lambat?”
Ajoi : (duduk di kerusi yang terletak di depan meja bossnya) “Habis booting, boss.”
Boss : “aaaaa?………..baru bangun tidur ke maksudnya?”
Ajoi : “Yes, boss!”
Boss : “Sudah! Sekarang keluarkan assignment semalam!”


Ajoi : “Loading……… (sambil membongkar begnya) Satu file dijumpai! Nasib baik tak didelete ke recycle bin.”
Boss: “Kenapa kamu ni cakap bukan-bukan?”
Ajoi : “Pelik camana boss ? Saya belum lagi crash! Nanti boss merestart saya, lagi!”
Boss : “Pelik betul cakap-cakap kamu ni….”
Ajoi : “Tidak apa-apa, boss. Semalam saya kena buffering screen. Baru buat refreshing hardware.”
Boss : “Baik kamu ke klinik, check kesihatan.”
Ajoi : “Okey, boss. Enter!, saya sign out dulu yek”

Di klinik….




Doktor : “Ada apa, Encik?”
Ajoi : “Saya di command prompt boss saya ke sini.”
Doktor : “Haah?? di apa??”
Ajoi : “Dicommand prompt, doktor! Beliau kata saya error.”
Doktor : “Haah?? Error??”
Ajoi : “Iya, Doktor! Jangan-jangan beliau yang tak pernah update kerana CPU tidak connect ke internet. atau selalu saja hang, doktor”
Doktor : “Apasal kamu ni? Cakap yang bukan-bukan? ”
Ajoi : “Oh sheet! Motherboard!! LAN it!!! Bit!!!!”
Doktor : “Kamu memaki saya ker?”
Ajoi : “La ih doktor ni … doktor yang spam!!!!! Gaya dah la macam trojan.exe!!!!!!”
Doktor : “Berani kamu marah saya? Keluar dari klinik saya ni!”
Ajoi : “Eh… doktor…. tolong cancel, doktor!!!!Nanti saya dideny access oleh boss saya… !”

Proton concept...



BETTER THAN UGLY WAJA IMPIAN (CETAK ROMPAK)






Aku lagi syor kete ni better than Waja Cetak Rompak 2...

What i Waiting For....


Need for Speed Hot Pursuit Minimum system requirements:



Operating system: Windows XP (SP3) / Windows Vista / Windows 7
Processor: Intel Core ® 2 Duo 1.8 GHz or AMD Athlon 64 X2 2.4GHZ
Memory: 1.5 GB Windows ® XP / 2 GB Windows Vista ® - Windows ® 7
Video Card: 256 MB DirectX ® 9.0 support Shader Model 3.0
Hard Disk: 8.0 GB




Need for Speed Hot Pursuit Recommended system requirements:



Operating system: Windows XP (SP3) / Windows Vista / Windows 7
Processor: Intel Core 2 Duo E6700 ® 2.6 GHz or AMD Athlon 64 X2 6000 + or better
Memory: 1.5 GB Windows ® XP / 2 GB Windows Vista ® - Windows ® 7
Graphics Card: GeForce 8800 GT or ATI Radeon HD 4700 (or better)
Hard Disk: 8.0 GB












NFS Hot Pursuit Pictures, Images and Photos

Pad...



Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalambahasa melayu....HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..check dulu expired date...Kualiti...dan paling PENTING kebersihanya...takot2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telahmengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan ....Be lia u seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALAWANITA...disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkantuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satupembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu.....lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcmorang2 mengandung tu...Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa apepenyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telahMENGANDUNG.....maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana diatidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukanhubungan seks..Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUSyang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJARTERSEBUT..MUNGKINN.....doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut keranadidapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akanmemakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut....kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana merekatelah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiridijangkiti virus tikus yg kotor itu...


Hantu Lebuh Raya

Kawan aku pernah memberitahu tahu aku kalao korang suker berjalan mlm di Mesia menuju ke KL jgn singgah ke perhentian Pagoh biler dah lepas midnite. Menurutnyer banyak hal yg menakutkan terjadik di perhentian itu.

Dia ceritakan pernah terjadi pader pakcik dia punyer kawan. Waktu itu beliau memandu seorang diri pader waktu mlm untuk ke KL kerana ader urusan penting. Jam ditangan menunjukan pukol satu pagi...dia bercadang untuk berehat sebentar di Perhentian Pagoh. Setibanyer di saner dia memesan minuman dan duduk di hujung perhentian itu. Suasaner sunyi....tiader orang di situ melainkan dirinyer dan beberaper org penggerai yg sibuk berkemas di gerai masing masing. Sedang dia minum kupi, dia teraser nak terkencing. Lau berjalan dia menuju ke arah tandas.

Sedang dia berjalan, tetiber kedengaran suara tapak kaki manusia dibelakangnyer. Dia tidak menghiraukannyer keraner dia sangker ader org lain yg ingin ke tandas jugak.

Tup....tup....tup...tup..tup.....tup

Bunyik tapak kaki semakin kuat.....didengarnyer betul betul, seakan akan bunyik tapak kaki kuder. Bulu roma di tengkuk tetiber berdiri...dia dpt raserkan satu gugusan angin yg sejuk melepasi tengkuknyer. Hatinyer tak sedap..dia tahu nie mesti ader bender yg tak baik di belakangnyer. Mulutnyer kumat kamit membacer ayat ayat suci yg dia tahu. Dgn sepantas kilat dia menoleh kebelakang.

Alangkah terperanjatnyer dia melihat ader satu lembaga yg amat menggerunkan....kepaler manusia tapi badan kambing. Maternyer merah menyaler, ader darah mengalir keluar dari kelopak mater lembager yg bertubuh kambing itu. Dia menjadi gamam biler melihat lembaga itu merenung ke arahnyer.

"Se....se.....se.....seiaper kao?"

Lembaga itu merenung ke arahnyer sambil menjawab

>

>

>

"Satuk..dua tiga ampat!...........Dimana dia anak kambing saya, anak kambing saya yg makan daun palas. Di mana dia buah hati saya...buah hati saya bagai terlur dikupas"

Diikuti dgn muzik dan suara background..

"Oho oho ho Can Mali can (2x) can mali can ketiponggg payong"



SEKIAN

Pengajaran : Lenkali saper yg nak pi jln jao, jgn luper bawak lirik lagu can mali can, maner lah tahu korang disuro join nyanyi samer

In Construction Until After SPM 2010

Under Construction Pictures, Images and Photos





Site underconstruction Pictures, Images and Photos


Site Underconstruction Pictures, Images and Photos

My Kazen car's Collection









Aku x ada idea nak tulis apa, masa aku balik raya kat Bukit Kuang sume kazen aku balik
n aku tengok....
YAAA ALLAH!!!!1
Kereta beliau sume, gler....
Aku juz nak crite tapi bukan nak menunjuk...
Buat pe nak menunjuk harta orang, bukan harta aku...


Mr. Allen Macdonald

-Volkswagen Golf GTi
RM 210 000




_____________
Final Price RM 210 000
______________




Kak Sarah


-Mazda RX8
RM 250 000





















-BMW M5

RM 898 000


















Nyundai trajet

-RM 300 000



















Volkswagen Scirocco

-RM 250 000



FINAL PRICE = RM 1 698 000







Aku nak sangat2 jadi macam diaorang...
Mewah giler...
Cun kereta...


AKU NAK BLAjAR BETOL2!!!

Hari Raya AidilFitri 2010



Aku start balik kampung 2 hari sblm raya, then spen abis2 beli juadah b'buka. Mcm2 aku beli.

Malam 2 aku family buat tapai agak2 dalam 3kg nak habiskan.



Malam raya tu aku main mercun yang disponsour oleh pak erie. Dia 2 tokey mercun..
Mercun das, 'colok', gasing, dll.








Pada pagi raya, aku terlewat bangun pagi 2, aku x sempat pergi sembahyang raya coz terlalu
letih pada malam sebelum 2 n tidur sampai pukul 2 pagi. nenek aku buat nasi minyak as juadah berat n sedikt kuih2 raya. Rendang pun ada makan dengan ketupat n lemang








Hahah...
sowg jer sepupu laki aku..
yang lain sume pompuan, yang laki 2 pun 5 tahun..
Sian aku...
Cute x muke budak ni...
Mcm sape mate dia cube teka..?




Ni plak budak2 ni tgh main mercun, masih belia remaja lagi blake ni..





Stupid Banner

ktober 03