MY HANAZAWA RUI a.k.a. Oguri Shun

Hanazawa Rui (from Japanese drama Hana Yori Dango) is my favourite fictional toy boy of the moment. Purely in fictional sense :D. I adore this character, and not only for his dreamy good looks and elegant attire. He is loyal, well-read, deep, very perceptive and to add to all this plays a violin like a virtuoso. But of course one of the key things is that he is permanently dressed in white which colour suits him amazingly well. And another key thing is that Oguri Shun makes angst to be breathtakingly beautiful.







PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

AL- FATIHAH...

28/12 -9pagi-
Pagi2 lagi my mom dah pegi kat umah mok na, coz bak(my grandpa) ada sana.
Dah brp hari dah tinggal kat sana.
-2ptg-
my mom bgtau bak muntah darah.(dah teruk)
-4ptg-
my dad ajak g umah mok na coz bak dah nazak.
aku, pok ae, & my dad pegi kat kemasik coz nak bgtau
sedara tok ki aku bahawa bak dah nazak.
x sempat lg b'tolak balik pok ae dpt call yang bak dh tiada...
meninggal kul 6.40ptg.
cpt2 pok ae bwk hilux nya dgn laju!! (sambil bunyikan siren)
kemasik-chukai dlm 9 minit.(laju gler)
-8mlm-
van jenazah sampai, coz nak kebumikan janazah 2 kat tanah p'kuburan
Kpg. seberang tayor.
Sume family setuju nak kebumikan jenazah pada esokkan ari coz
mak sedare aku yg duk kt n9.
so jenazah 2 diletakkan dlm bilik paling dpn utk kebumikan esok.
Dlm kul 2 pg mak sedare aku dr n9 baru sampai.
Aku letih gler sampai ak tertidur kat atas buai kat beranda umah.
agak2 dlm kul 3 lebih gak ak tido...
29/12-6pg-
x sampai 3 jam tido tibe tibe my mom kejut sruh bangun tdo.
wah ngantuk+letih, tuhan jer yg tau!!
-7pg-
kira2 2 buah lori pekerja mpk dtg melawat jenazah
arwak tok ki ak.
gler ramai org dtg.
Aku sgi cucu sulung arwah byk gak memainkan peranan
soo,
ak ltih gler ari 2..
Hospital bgtau yg tok ki ak mengidap barah usus.
dah lama tp mybe dirahsiakan so x de sesiapa tahu psl hal ni
-12tgh-
Alhamdulillah sume b'jln lancar.
agak2 dlm 500 org jgk dtg melawat.
gler ramai kwn arwah tok ki aku ni...
Apa yang lebih terperanjat ialah bile ada Y.B. dtg kat umah tok ki ak.
Aku pun x knl sape dia tp ni characteristic dia:
1)pakai spek
2)wakil rakyat dun kemaman rasanyer
3)parti barisan nasional
Aku x knl coz aku x ske ekpon care hal2 politik ni..
ARWAH TOK KI AKU RAPAT DGN WAKIL RAKYAT???? itulah persoalan ak...
klu ye jwpn nyer mknenyer terer gk arwah tokk ki ak.
-8mlm-
mlm pertama thlil
30/12
hari ke-2 tahlil
-8mlm-
agak ah memalukan aku, ble ak dipaksa oleh pak2 sedara aku supaya aku
pakai kain pelikat..
seumur hidup aku x pernah pun pakai kain pelikat!!!
tp tbe2 mlm 2 ak kena paksa!!
masa nak angkat makanan ke org mujur x t'londeh, bhye goh!!
malu gler bile sume org pompuan yg duk kat dapur 2 tgk kain pelikat
aku. Diaorg pakat glak sakan!!!
BANGKAI!!!
31/12
tahlil hari ke-3
mlm ni 1st time ak tido atas katis coz mak sedare aku yg n0 dh balik,
sblm ni aku juz tdo kat atas kerusi jer...
x caye plak yg rumah tok ki aku yg 3 tingkat 2 bleh x cukup tempat tdo...
pelik kan??
1/1/2010
Aku bgn pg cm bese.
lps smbhyg jumaat aku blk umah cam bese..
sampai umah kul 3.15ptg then trus g tuisyen,
gler ltih.
nak pengsan rasa..



AL-FATIHAH BUAT ARWAH JAAFAR BIN ISMAIL

BELOVED GRAND PA


picture (click here)