My Wife...



Dari dulu lagi ak ske kat beliau..
tapi apakan daya..
kini apabila ayah aku mengetahui
cinta aku terhadap dia
Akhirnya, ayah ak pergi meminangnya cuti lepas.
Aku terlalu happy coz ak dah bertunang dgn
broadband ni...
huhuhu...
I LOVE YOU Broadband!!

Holiday in Kuolantan...

Pada cuti lalu ak dan kuage g bercuti kat Kelantan, juz tempat yang sama seperti tahun lepas aku g Kelantan. Aku x tau kenapa, tp Family ak ske sgt g kelantan. Mybe salah satu kerana org sana peramah kot.. Tp kali ni family aku ajak tok wan aku pegi sama.













A present for me??



Hai... juz want to say thanks to this girl becoz give me a present. So Nice!! Arigato...!




Bosan

Ni gambar aku amek dgn kamera aku mase time2 bosan...

Cerita Zaman Skang....

Cerita 1

Zaman dahulu.. (1990)
Abu melangkah bantai yang terdapat di ruang tamu..
Perbualan antara mak abu dan mak nya..
"abu... x baik tau langkah bantal..
nanti tumbuh bisul.." kata emak.
"Minta maaf mak, abu x akan buat lagi..."
balas abu.



Zaman Sekarang (2010)
Amin melangkah laptop ayah secara x sengaja.
Perbualan Amin dan ayahnya.
"amin, kenapa engkau langkah laptop abah?! KAn 6ti
perlahan pulak perfomance laptop abah 2 nanti
bile abah main game COD:Modern Warefare II,
abah x abis lg lawan dengan juggernout 2" kata ayahnya.
"minta maaf ayah.." kata amin.


Cerita 2.
perbualan antara pengemis dan orang kaya.


Zaman dahulu (1990)

Pengemis: Anak, sedekahkan duit kat pakcik sikit.
Pakcik dah seminggu x makan.
Orang Kaya: Minta maaf pakcik saya x ader duit pun.
Dalam poket ni pun ada duit syiling jer.
Pengemis : Mmm... x pelah asalkan ada sedikit rezeki kat pakcik.
Boleh wat beli ice-cream.
Orang kaya: nah duitnya pakcik, 20 posen.
pengemis: thanks nak..


Zaman sekarang (2010)

Pengemis: Anak, sedekahkan duit kat pakcik sikit.
Pakcik dah seminggu x makan.
Orang Kaya: Minta maaf pakcik saya x ader duit pun.
Dalam poket ni pun ada kertas-kertas
kosong jer.
Pengemis: Kertas apa 2 nak? Bleh pakcik tgk?
Orang kaya: Alah kertas kosong jer..
lagi pun pak cik bukan tau pun ape
kegunaan benda ni.
Pengemis: Oooo... yang ni.. pak cik tahu ni..
ni Mol Point! Sedekah kat pakcik ye dik
Mol Point ni.. Mol Point ni gunenye
untuk reload prepaid, broadband, game online,
bla..bla..bla..bla...bla..bla..bla..bla...
bla..bla..bla..bla...bla..bla..bla..bla...
bla..bla..bla..bla...bla..bla..bla..bla...
bla..bla..bla..bla...bla..bla..bla..bla...
bla..bla..bla..bla...bla..bla..bla..bla...
Orang Kaya: Kalau macam 2 ambilah pak cik..
saya pun x tahu jugak guna benda ni..
pengemis: Arigato!!!
(YEY!! Bleh aku reload Ragnarok Online aku)
huhuhu... =)


CERITA 3
Perbualan antara murid dan gurunya.


Zaman Dahulu(1990)

Cikgu: Ok Abu, saya nak awak jawab soalan saya.
Cuba terangkan apakah fungsi Golgi
"Apparatus"?
Murid: Fungsi beliau ialah menerima protein
lemak dari bla..bla...bla..bla..bla..
Selain itu, bla...bla..bla...bla..bla..
Bahkan pula, bla..bla..bla...bla..
Namun begitu, bla...bla..bla..bla..
Dewasa ini, bla..bla.. bla..bla..
Dengan itu, bla...bla...bla...
Kesimpulannya, kita janganlah mencontohi
Kak May dlm novel seteguh karang Kerana
sikapnya yang berputus asa.
( begitulah murid tersebut menerangkan soalan
yang ditanyakan cikgunya sehinggalah semua orang
dlam klsnya faham)
cikgu: Thx Abu coz explain my question..


Zaman Sekarang(2010)

Cikgu: Ok Abu, saya nak awak jawab soalan saya.
Cuba terangkan apakah fungsi Golgi
"Apparatus"?
Murid: Fungsi beliau ialah seperti yang terdapat dalam buku teks
Biologi Form 4 muka surat 26 dan untuk maklumat tambahan
tentang Golgi Apparatus cikgu boleh melayari laman web
www._____.com.my selain itu terdapat juga di laman web
www.abcd.com.my, bahkan pula, bla...bla...bla.....
Namun begitu, bla..bla..bla...
Dewasa ini, bla..bla...bla...
Dengan ini bla...bla...bla..
Kesimpulannya, bla..bla...
Tetapi apa yang membuat kan saya pelik ialah kenapa cikgu
boleh menjadi cikgu sedangkan fungsi Golgi Apparatus
pun cikgu x tahu..
Mujur ada saya yang hensem ni boleh menjawab..
Kalau x, saya x tahu ape yang akan jadi pada cikgu..
cikgu: =_="





Diharap semua pembaca berfikiran positif saya hanyalah menaip lawak
ini secara ske2 dan tidak meniru dari mana-mana pihak pun mahupun CIA
ataupun FBI, dan lawak ini tidak ada kaitan langsung dengan sesiapa yang
hidup mahupun yang telah meninggal. Selain itu, saya hanyalah mereka
sendiri lawak ini tanpa ada niat pun untuk mengejek mana-mana pihak kerana
ini hanyalah gurauan semata-mata.
-Myroy Corporation-






Window....

Lol...
Skunk, ak dah pakai widow xp balik...
Aku x ske pakai window 7 coz nak main COD: Modern Warefare pun xley...