ME...

Peperiksaan dah makin hampir.. Dulu masa Form 4 ak ckit pun x sentuh buku,
thats y aku tercampak dari kelas 4A to 4C. Tp ak ckit pun x malu coz mmg tu yg aku nak...
Lagi pun aku ble masuk kelas 4C ak mkin rapat dengan kembar aku,(FIRDAUS). Dan ap yang paling best aku dapat
kenal dengan lebih rapat lagi dengan budak yang bernama Idayu.Ak jadi rapat dengan Ain, Intan, dan ramai lagi.
Aku rasa macam satu keluarga. Aku masa 2, perempuan yang paling rapat dengan aku ialah Idayu.
Tp ak x panggil dia Idayu, aku panggil dia KOOKOO. Apa maksud KOOKOO pun ak x tau, tp sesuai dengan watak
dia.. Aku paggil dia coz dalam cte FULL HOUSE Rain memanggil Han Jee Eng(x tau eja) sebagai KOOKOO.
Haaahaa.. Sampai sekarang aku masih iagat lagi.. Dia pula panggil aku AYAM. Tapi bukan ayam=pelacur,
tapi ayam=binatang. Aku dapat nama 2 plak coz Han Jee Eng panggil Rain macam 2. Memang banyak kenangan
semasa Form 4,xkan nak cte sume. Masa 2 aku main jer, x sentuh pun buku.. Coz aku berbulan madu lagi masa tu after
dapat 8a PMR. Masa ni juga F4 ditubuhkan.. Aku, Firdaus, Ridhwan,dan Hariz. Masa final exam form 4 aku juz dapat 1A jer and thats
is ICT. Gagal ada 1 jer(mujur), yang gagal 2 ialah Add Math. And ranking aku dalam tingkatan masa 2 ialah 180/199.
Hahaha!! Sooo strong! Nilah aku dapat ranking yang hujung2.. Bez gak ase.. And masa cuti akhir tahun 2009 aku
juz abiskan sebanyak game yang aku mampu habiskan. Enjoy giler hidup. Then bile skul nak uka aboh buat 1 law baru, tp bukan
Law Of Ueki tp undang2 agar malam skul aku x lay main laptop ak. Aku x kisah sangat, cume aku ni juz pantang if aku buat
keje tp ada owg buka komputer depan ak. Automatik jadi sakit aty. Ble masuk Form 5 aku try kejar balik lesson yang cg ajar aku
masa form 4 dulu, tp x semudah yang disangka. Tp mujurlah aku jumpe cikgu2 yang mybe boleh tolong aku ubah hidup aku.
1) Cikgu WAn Zani - Beliau cikgu Fizik dari Skul TEKNIK. Dialah yang banyak tolong aku dalam fizik sehingga aku dari gred D ke A terus! Tanpa
beliau aku x tahu apa jadi pada aku. Dia gak selalu beri perangsang pada aku. Aku berkongsi minat
yang sama dengan cg, iaitu minat download movie2 yang latest kuar. Kta owg slalu bertukar idea pasal
topik2 ni.
2)Cikgu Nora Dila - Ni cikgu KIMIA dari Skul TEKNIK. Dia slalu beri cara2 nak jawab soklan dgn betul dan tepat dalam kimia.
Walaupun dah berumur lebih kurang 35 tahun tp dari luar 6pak mcm 22 jer.(botox kot)Huhuhu..
3)Cikgu Add Math(x tau nama) - Ni cg add math aku. Pun dari TEKNIK. Dia gak ajar aku mcm2 skill untuk dapatkan markah tinggi dalam
Add Math.
Cikgu2 nilah yang berhempas pulas mengajar aku. Walaupun cikgu x bce nlog saya tp saya nak ucapkan banyak2 terima kasih pada
cikgu.(tp kalau bce lg ok, bleh naik rating) Mianat aku terhadap Fizik, dan Kimia makin mendalam. Pada peperiksaan
TOV pada 2010 ari 2 aku dapat 2A and no gagal!! A= FIZIK(85%),MM(82%). Aku jadi makin happy and ranking aku dari
180/199 bertukar kepada 100/199. Perubahan yang agak mendadak pada aku. Tp apa yang x bez ada budak bangang mana
yang sebar cite yang aku meniru, coz x logik aku dapat A fizik.. To this student juz one word I can said
"YOU CAN DEFINATELY GO TO HELL!!" Ble pekse BUM aku berjaya buktikan yang aku x meniru coz aku dapat the highest
dalam kelas 42/50. Aku tersangatlah happy tp demi ALLAH aku x sikit pun niat nak menunjuk. Then masa Exam Mid year plak aku dapat
result yang meningkat. 3A(ICT,FIZIK,MM) Pai=66%, BM=66%, KIMIA=68% Add Math=52% cume Bio aku dapat 38%. Ranking aku skali lagi bertukar
dari 100/199 kepada 58/199! Happy bro.. Then Sekarang Exam Percubaan dan nak dekat. Soo get ready..



MY CHARACTERISTIC BEFORE SPM TEST EXAM
Name: AMIRUL AFIQ
Status: SINGLE
Turbo: ON
Nitrus Oxide System(NOS): STANBY
AERODYNAMIC: ZERO DRAG POWER
Kelebihan: 0-60mph (2.63second)
KEkurangan: DIFFICULT TO HANDLE
EASY TO ATTRACT WITH NON-PERSON(e.g. Laptop, On9)
MAKING LOUD NOISE

SOALAN BOCOR SEJARAH PERCUBAAN

SOALAN SEJARAH PERCUBAAN SPM 2010

Jangan buka kertas soalan sehingga diberitahu.
20 minit (5 soalan)
Jawab semua soalan


1)Siapakah yang membuka Melaka?
a.Parameswaru
b.Parameswari
c.Pramugari terlampau
d.Parameswara
e.Parang kontot


2)Pada tahun 1771, seorangpenjajah Inggris telah tiba
di sebuah kawasan yang dikenali New Hebrides, siapakah dia?
a.Kapten Hook
b.Kapten Crook
c.Kapten Cool
d.Kapten Boleh
e.Kapten Jack Sparrow


3)Siapakah yang pernah menjadi pemerintah Sarawak?
a.Jesse James
b.James Bond
c.James Brooke
d.Beruk
e.Mak Cik TIjah


4)Siapakah yang membuka Pulau Pinang?
a.Torch Light
b.Traffic Light
c.Buzz Lightyear
d.Light and Easy
e.Francis Light


5)Namakan seorang pahlawan melayu terbilang.
a.Tuk Janggut
b.Tuk Juggernout
c.Tuk Sideburn
d.Tuk Misai
e.Tuk Bulu Hidung.

Surat Putus Cinta Dari Tijah

Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend orang
putihnya. Kerana tidak sanggup bertemu, Tijah pun mengutuskan
sepucuk surat..


Safe Morning my love,
"Hi my motive wrote this letter is to give know you something.
I WANT TO CUT CONNECTION US. I have think about this
very cook. I know I clap one hand only. Correctly, I have see
you and she together at town with my eyes self. You always
request apology back back. I don't trust you again!! My friend
speak you play three wood. So, I break off to pull my body
from this love triangle. I know this result I pick is very correct,
because you love she very high from me. So, I break off to go
far from here. But I always love where also I live.....
Safe Live..

Hadiah Dari Parent

Ari 2 parent ak g K.L. tp x ajak pun ak...
Sedih siot...!
Tp yang bez nyer mak aku belikan baju favourite ak!!! POLO!!!
Diaowg g shoping kat Sogo, kebetulan ada Sale...
Btw, aku bukan nak menunjuk tp juz nak post jer coz agak ah happy..
thx mom dad...
Love you..


POLO







CHEETAH












After Going to Toilet....





Cara-Cara selepas masuk toilet..
Smc patut buat 1...














Perempuan Paling Kurus




Thanks to my cousin..
Lina murni Mcdonald

Awek Combo!!! :)



Kini aku akan dapat awek baru,
hahaha...
2 skali gus...
Laptop + Line stremyx
Hahahah!!!!

Latest lagu "BANGAU OH BANGAU"




Bangau oh bangau kenapa engkau kurus?
Macam mana aku x kurus ikan x timbul-timbul
ikan oh ikan kenapa x timbul-timbul?
macam mana x timbul rumput pangjang sangat
Rumput oh rumput, kenapa panjang sangat?
Macam mana aku x panjang, kerbau x makan aku
Kerbau oh kerbau kenapa x makan rumput?
Macam mana ak x makan perut aku sakit
Ok perut oh perut

Kenapa engkau sakit

Macam mana aku tak sakit

Makan nasi mentah2x

Oh nasi oh nasi

Kenapa engkau mentah

Macam mana aku tak mentah

Starch x masak betul 2x

starch oh starch kenapa x masak betul?

macam mana x masak betul heat specific capacity tinggi 2x

Heat specific capacity kenapa engkau tinggi?

Macam mana ak x tinggi chemical bond aku tinggi 2x

oh chemical bond kenapa enkau tinggi?

macam mana ak x tinggi,

Memang kimia camtu 2x

kimia oh kima, kanapa macam itu?

macam mana ak x begitu

Dah memang James Chadwick bg camtu!!




Latest Peribahasa,,,

1. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta pun boleh undur, terlajak kapal terbang takde gear reverse, sori.

2. Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.

3. Sudahlah jatuh ditimpa pula tangga lepas tu tercium pulak tahi ayam.

4. Alang-alang mandi biar guna sabun & syampu.

5. Harimau mati meninggalkan belang, isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang. (Itulah...lain kali jangan suruh suami beli gelang secara hutang)

6. Sebab mulut santan binasa sebab mulut juga... nasi pun habis.

7. Biar putih tulang jangan kuning gigi (gosok, jangan tak gosok tau)

8. Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu.

9. Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.

10. Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)

11. Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai kepangkal ketiak.

12. Biar korek hidung jangan korek tabung.

13. Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.

14. Sayangkan anak tangan-tangankan sayangkan isteri kahwin lagi satu.

15. Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi.....boleh blah.......

16. Harapkan pagar, pagar pun tak boleh harap.

17. Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat kena saman.

18. Hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, kalau macam tu lebih baik tak payah hujan.

19. Biar lambat asalkan perlahan.

20. Kalau tiada rotan, pelempang ajelah....

21. Habis madu, sepah jangan dibuang merata-rata.

22. Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi bulu tangkis badminton, pasti ayam kebogelan.

23. Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri

24. Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang gunakan tangan....

25. Pinggan tak retak nasi tak dingin, kalau orang tak hendak tandanya kita tak lawa.

26. Takkan lari gunung dikejar, tapi kalau tak kejar pun gunung tu takkan lari jugak.

27. Patah tumbuh, hilang report polis.

28. Berapa berat mata memandang, berat lagi ahli sukan yang masuk acara angkat berat.

29. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak.

30. Kalau ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam peti, buang aje beli jarum yang baru.

31. Kalau ada sumur diladang, boleh hamba menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, bolehlah kita kahwin lari.......(nak tak?)

32. Kajang Pak Malau Kajang berlipat, Kajang hamba makan satay Kajang lagi best......

33. Kalau kail panjang sejengkal, belilah kail yang panjang sikit.

34. Kalau takut dilambung ombak janganlah berumah ditepi pantai, buat rumah jauh-jauh sikit dari pantai la ..

35. Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke...

LAWAK...

Kenaikan Pangkat

Salim secara tiba-tiba dipanggil ke bilik Pengarah.

Pengarah: “Awak tahu kenapa saya panggil kamu ke sinii?”

Salim: “Tahu tuan, untuk kenaikan pangkat saya kan?”

Pengarah: “Kamu belum setahun di sini, masuk sini kamu jadi Dispatch, seminggu kemudian jadi Sales, sebulan kemudian kamu saya lantik jadi Sales Manager, dan setelah tiga bulan, kamu saya lantik jadi Wakil Pengarah. Bulan ini saya pencen kamu gantikan saya ya?”

Salim: “Terima kasih tuan….”

Pengarah: “Itu sahaja yang boleh kamu katakan?”

Salim: “Laaa.., Ayah kan dah janji kelmarin?”
Tak Sedar Diri
Diceritakan didalam sebuah hutan nie tinggal la berbagai-bagai jenis binatang.. Ada pun dalam banyak-banyak binatang nie terdapat dua sahabat karib iaitu seekor anak babi dan seekor anak kerbau..

Pada suatu petang, sedang mereka melepak-lepak di sebuah taman hutan,

Babi : Eish, boring la plak kan kerbau..
Kerbau : A'Ah, boring betul.. Kau pikir ape yang patut kite buat agar hilang boring kiter nie..
Babi : Ha, aku ade satu cadangan. Ape kate kite melukis. Kau lukis muke aku dan aku lukis muke kao.
Kerbau : Hm, ok gak. First ko lukis muke aku dulu pastu aku plak lukis muke kau.
Babi : Ok. Kau dok diam2..

5 minit kemudian......

Babi : Hah, dah siap, nah..
Kerbau : Wa lawa nya kau lukis.. Ok sekarang aku plak lukis muke kau..

Maka anak kerbau pun mula melukis muke anak babi..
5 minit kemudian...

Kerbau : Nah dah siap muke kau yang lawa ni..
Babi : (Muke tetiba jadi merah)(lalu marah kat anak kerbau)Ape yang kau lukis nie Kerbau???
Kerbau : La betul la ape yang aku lukis tu.(Kerbau tak puas hati)
Babi : Nie bukan muke aku... Nie muke BABI..

Berita Gembira
Sekembali Rosyam dari sekolah... dia terus menghampiri papanya.

Rosyam : "Papa, saya ada berita gembira buat Papa!"

Papa : "Wow.. berita gembira apa tu?"

Rosyam : "Papa ingat tak wang hadiah RM 1000.00 yang Papa janjikan kalau saya lulus periksa?"

Papa : "Tentu papa ingat."

Rosyam : "Kalau begitu, Papa boleh simpan wang itu."

Biology Chapter 4



Nilah ape yang aku dapt bile blaja bio...












Ovum


+




























Sperm


=




Latest PERIBAHASA for new tenagers..

Aku dari dulu lagi suke sangat membezakan antara zaman dulu dan sekarang tp
bukan nak kritik, tp juz perbezaannya jer. Juz read it ok..


Dulu
-Guruh kedengaran air di tempayan dicurahkan.
Sekarang
-Enjin lamborghini kedengaran setangki minyak petrol dicurahkan.


Dulu
-Sepantas kilat
Sekarang
-Sepantas Buggati
cth: Pak Abu berlari sepantas buggati apabila Encik Babi mengejarnya.

Dulu
-Macam anjing dan kucing
Sekarang
-Macam lamborghini dan Ferrari
cth: Faiz dan Syahirah selalu bergaduh walaupun hanya kerana sebiji
cekelat ibarat lamborghini dan ferrari.

Dulu
-bak delima merekah
Sekarang
-bak GT-R dikenakan latest body kit.
cth: Bibir beliau cantik dan merah berkilat bak GT-R dikenakan
latest body kit.

Dulu
-Cantik macam puteri
Sekarang
-Cantik macam Lamborghini Garllardo Super Legerra LP 670 -4
cth: Wah! cantiknya anak perempuan awak, macam Lamborghini Garllardo
Super Legerra LP 670 -4.