Konspirasi Dunia - Transformers Dark of the Moon

Sebelum ini kami pernah menyiarkan Transformers and New World Order.{1} Dalam artikel tersebut, sedikit sebanyak subliminal messages telah berjaya dikupas dan didedahkan. Mungkin ada diantara peminat siri filem ini akan menanggap bahawa ianya sesuatu yang 'gila'. Namun, apa salahnya jika anda membuka minda anda supaya 'sesuatu' yang lebih jauh boleh anda fahami.

TRANSFORMERS DITERBITKAN PRODUKSI YAHUDI

Filem ini diterbitkan oleh Paramount Pictures {2} dan DreamWorks Pictures{3}. Paramount Pictures adalah sebuah studio filem gergasi Hollywood yang banyak menghasilkan filem-filem box-office seperti Indiana Jones, Iron Man dan Kung Fu Panda. Syarikat ini dimiliki oleh Viacom Company iaitu sebuah syarikat hiburan terbesar milik seorang Yahudi, Summer Murray Redstone {4}. Manakala, Dreamworks Pictures pula telah diasaskan oleh Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg dan David Geffen ; juga Yahudi.

SHIA LABEOUF SEORANG YAHUDI

Pemilik kepada nama Shia Saide LaBeouf ini dilahirkan di Los Angeles, California pada 11 June 1986. Sebelum namanya melonjak dengan filem Transformers, dia telah muncul dalam siri terbitan Disney Pictures, bertajuk Even Stevens selain pernah tampil dengan filem debut seperti Holes dan Distributia. Dia juga pernah membuat penampilan dalam beberapa buah filem dengan watak kecil seperti filem I Robot.{5}
Shia LaBeouf adalah seorang berketurunan Yahudi.{6} Pandangannya berkaitan agama sedikit mengelirukan. Ini berdasarkan kenyataannya bahawa religion never made sense to him, dia juga mendakwa bahawa dia mempunyai personal relationship with God that happens to work within the confines of Judaism. Apakah yang dimaksudkan sebagai Tuhan (God) oleh Shia? Adakah dia merujuk kepada Lucifer (Tuhan Cahaya)? Jika ya, ini menguatkan lagi teori kemungkinan Shia LaBeouf adalah pengamal Kabbalah sepertimana selebriti kelas A Hollywood yang lain, Ashton Kusher, Keira Knightley, Madonna dan Gwyneth Paltrow.{7}
Selain Shia LaBeaouf, Michael Bay dan Rosie Huntington-Whiteley juga berdarah kacukan Yahudi. Maka tidak hairanlah sebelum ini dilaporkan bahawa Michael Bay pernah mendermakan sejumlah wang pada sebuah pertubuhan Yahudi bernama Bar Mitzvah. {8} Sementara, darah Yahudi dalam keturunan Rosie Huntington-Whiteley pula mengalir melalui moyangnya yang berketurunan Polish Jews. {9}

MESEJ TERSIRAT DALAM MV LINKINPARK IRIDESCENT

Bermula dengan single pertama bertajuk What Ive Done, New Divide, kini Linkin Park selaku official band untuk filem Transformers tampil dengan lagu berjudul Iridescent. Jika dibandingkan music video (mv) pertama, kedua dan ketiga, kita boleh lihat filem ini seolah-olah semakin ke arah kegelapan. Dalam mv Iridescent, kegelapan ini semakin tertonjol, mungkin juga kerana ini adalah filem terakhir siri Transformers, maka pengakhiran siri filem ini agak termasonic, sesuai dengan penantian 'mereka' dengan Perang Armageddon yang dinantikan.{8}
|Video dimulakan dengan paparan unsur all seeing eyes|
|...and another immediately after...|
|blinded peoples dan The Hidden Hand ; merujuk kepada majoriti pengduduk bumi
sekarang yang secara tidak sedar dikawal oleh The Hidden Hand dan golongan elit|
|salah satu daripada beberapa simbol all seeing eyes dan piramid|
|...lagi piramid dan sebelah kiri kelihatan blinded people's yang merujuk
kepada majoriti populasi penduduk bumi|
|seseorang yang sedang menantikan sesuatu - diatas kelihatan
seperti mahkota ; adakah ia merujuk kepada penantian Messiah (Dajjal) mereka yang menanti untuk ditabalkan sebagai Raja setelah Haikal Sulaiman berjaya dibina?|
|tiang Masonic (Jachin dan Boaz)?|
|The Last Supper - Notice how Mike Shinoda is in the centre, where
Jesus is supposed to be...|
|Alas, Mike with one eyes meaning he is representing Lucifer instead of Jesus|
|The snake which Mike holds throughout the video. We all know what the symbolizes|
|Winged dics - juga terdapat dalam filem pertama Harry Potter|
|...lagi konsep all seeing eyes digunakan oleh pengarah MV|
|Mike (or Lucifer) on his throne with horns, snake and illuminati pyramid|
|Di bawah piramid (dibaca ; simbol Illuminati) kelihatan seorang lelaki
(kemungkinan merujuk-Lucifer) mengawal manusia|
|...dan tentunya, lagi simbol all seeing eyes ditampilkan sebagai penutup MV|

Berikut adalah petikan lirik Iridescent :
"And in a burst of light that blinded every angel
As if the sky had blown the heavens into stars
You felt the gravity of tempered grace
Falling into empty space
No one there to catch you in their arms"

PROPAGANDA ONE WORLD GOVERNMENT

Salah satu agenda terpenting pada awal penubuhan Illuminati ialah memastikan seluruh kerajaan-kerajaan dunia bersatu menjadi One World Government (Satu Kerajaan Dunia). Konsep ini adalah idea utama yang dicanang oleh Adam Weishaupt untuk menarik golongan elit menyertai Illuminati. Illuminati jugalah yang memperkenalkan konsep New World Order (NWO). Perbezaannya diantara OWG dan NWO dapat dilihat dari segi tarikh pengenalan dan fungsi konsep kedua-dua idea tersebut.

Konsep OWG diperkenalkan selaras dengan penubuhan Illuminati iaitu pada 1776 oleh Adam Weishaupt. Konsep ini diguna pakai oleh Weishaupt untuk dijadikan matlamat penubuhan Illuminati dan objektif kepada gerak kerja masyarakat Yahudi elit. Konsep NWO pula mengikut teori konspirasi mula diperkenalkan pada 1782 pada cop mohor kerajaan Amerika iaitu The Great Seal of the United States. The Great Seal yang mempunyai gambar piramid itu juga mempunyai suatu perkataan latin yang ditulis sebagai Novus Ordo Seclorum atau New World Order. Ringkasnya, NWO adalah perlembagaan tersembunyi bagi pentadbiran One World Government. Justeru, tidak hairanlah jika filem Transformers Dark of the Moon ini bercampur baur dengan pelbagai konsep Illuminati.

Dalam filem ini, Amerika Syarikat digambarkan mempunyai kuasa terhadap dunia. Bebas kemana sahaja lokasi di dunia untuk melindungi penduduk bumi. Buktinya, apabila unit khas yang diketuai oleh Lennox (Josh Duhamel) menjalankan misi di loji nuklear Iran serta Ukraine selain China dan Mesir dalam siri kedua sebelum ini. Michael Bay dan penulis skrip, Ehren Kruger juga menggambarkan Amerika Syarikat seolah-olah mempunyai kuasa dalam pembuatan keputusan ketika cuba mengusir Autobot dari planet Bumi. Gambaran kepimpinan Amerika Syarikat terhadap semua negara di dunia amat jelas dipaparkan ketika filem Transformers siri kedua. Dunia umpama dibawah pentadbiran 'satu entiti'.
|Amerika Syarikat - pembuat keputusan terhadap soal keselamatan dunia|
|Cubaan mengukuhkan kepercayaan terhadap program Apollo yang
sebelum ini dikatakan satu penipuan terancang oleh Amerika|

MISTERI NAMA 'PHI BETA KAPPA'

Kelab ini ditubuhkan pada tahun 1776. Phi Beta Kappa kurang dikenali kerana peranannya lebih kepada mempromosi agenda, mencari ahli dan mencari anugerah kehormat untuk ahli-ahlinya. Kelab yang ditubuhkan atas alasan akademik oleh pelajar-pelajar Kolej William and Mary ini tidak bergerak sebagai kelab konspirasi. Ia bukan suatu kelab yang bermesyuarat untuk merancang konspirasi seperti Bilderberg Group, Trilateral Group atau CFR. Ia lebih kepada tugas menaikkan martabat ahli-ahli Illuminati melalui gelaran-gelaran akademik tertinggi. Benazir Butto adalah salah seorang ahlinya.
Apa yang mencurigakan ialah, satu adegan dalam filem ini yang membabitkan watak Sam Witwicky dan Bruce Brazos. Ketika ditemubual oleh Bruce Brazos, Sam Witwicky mula merasai tekanan. Ketika itulah terlontar satu dialog yang menyebut perkataan "Phi Beta Kappa". Adakah penulis sengaja memasukan nama pertubuhan ini - tanpa sebab? Besar kemungkinan juga penulis telah memasukan nama pertubuhan ini sebagai penghormatan kepada salah seorang daripada barisan penerbit yang terlibat dalam filem ini. Apa tidaknya, pelabur-pelabur dalam filem ini sememangnya ramai berketurunan Yahudi.

KESIMPULAN

Secara keseluruhannya, siri filem Transformers ini sememangnya mempunyai banyak mesej separa sedar. Nampaknya seperti, individu belakang tabir filem Transformers kini semakin menampakkan taringnya.

THX ADMIN coz bg aku copy.

__________________________________________
1. Lihat artikel MacJay.Net, Transformers 2 and New World Order.
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Paramount_Pictures
3. http://en.wikipedia.org/wiki/DreamWorks
4. http://en.wikipedia.org/wiki/Sumner_Redstone
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Shia_LaBeouf
6. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_actors
7. Lihat Ibnuyaacob, buku Rahsia Simbol Yahudi, hlm 22
8.http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Bay
9.http://en.wikipedia.org/wiki/Rosie_Huntington-Whiteley
10.Lihat Muhammad Nurani Maarif, buku Fitnah 2012 Konspirasi Galaktik, Bab 3 Di Ambang Armageddon, hlm 87

UTP Power Plant

Kini dah Sem ke 2 aku di Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) bulan 12 nie dah final exam. Sekejap sahaja masa berlalu, bangun, makan tido, pergi kelas… then tahun depan aku dah bergelar Budak Ijazah tahun pertama di UTP (insyallah). Yeah agak mencabar jugak la jadi budak U especially pemalas mcm aku nie, Hahahah…
Minggu lepas aku terpaksa menjalankan projek yang dinamakan DTE iaitu Down To Earth. Untuk melepasi sijil asasi, setiap orang wajib mengambil tempat dalam projek tersebut dan yang paling mencabarnya kita sendiri yang uruskan kesemuanya, dari A hingga Z. Projek STE aku tu jatuh pada hari jumaat, pukul 7pagi bertolak then dalam pukul 6petang baru siap.
Semasa dalam perjalanan pulang tu bas UTP masuk melalui jalan lain, pintu 3. Then aku ternampak Loji Penjanaan UTP (UTP Power Plant). Perghh.. terkejut jugak aku bila first time tengok even dah nak habis 2 sem aku disini. Yelaa… mana larat nak jalan keliling UTP nie. Ganas jugak U aku nie… Hahha.. excited gak aku tgk… Ni gambar nya:






















MAAFKAN Aku Ayah...




Kelihatan sebuah kereta nasional meluncur megah memakan kilometer demi kilometer di sebuah kampung Melayu. Seorang lelaki tua melihat kereta tersebut dari kejauhan. Dia tidak dapat meneka siapakah gerangannya dalam kereta tersebut sehinggalah kenderaan itu berhenti di hadapan rumahnya. Pintu kereta itu dibuka...

"Ayah. Maafkan Amin kerana lambat." Turun seorang pemuda menuju ke pangkuan ayahnya, mencium tangan ayahnya tanda hormat kepada orang tuanya itu.

Ayahnya tidak berkata apa-apa. Hanya terdiam seketika. Suasana sunyi dikekalkan. Hanya bekalan suara dari kicauan burung-burung sahaja yang menemani mereka.

"Nak, bapa ingin lihat kamu memakai Mitsubishi Lancer Evolution X. Kenapa kamu pulang dengan Inspira?" Tanya ayahnya tanda sedikit kecewa. 


"Ah, maafkan Amin, ayah. Amin tak mampu."

Kedutan tua jelas kelihatan pada raut wajah ayahnya itu. Cahaya mahatari menyinari kedutan yang terdapat pada wajah seorang bapa. Suasana bagaikan sunyi kembali.

“Ayah ingat kamu pergi bekerja di ibu kota, mampulah kamu membeli kereta tersebut….”

“Ayah, bukan semestinya bekerja di kejauhan, Amin mampu membeli kereta yang ayah harapkan itu.”

“Ayah masih ingat, ketika atuk kamu masih muda, ayah buktikan kejayaan ayah padanya dengan membeli kereta Mitsubishi Evolution 8. Alangkah cepatnya masa berlalu. Ketika itu kamu masih kecil. Tiada bekata. Namun ayah meletakkan harapan, bahawa kamu meneruskan legasi atuk kamu yang betul-betul sukakan Lancer Evolution. Sekarang, ianya hampir terlambat. Mitsubishi Evolution X adalah yang terakhir dalam generasi itu, nak…”

Kata-kata bapanya menusuk jauh ke dalam lubuk hatinya. Kelihatan titisan Kristal air mata seorang anak jatuh meluncur di pipinya. Terasa kata-kata bapanya begitu menikam hatinya.

“Tak apalah. Mungkin, adik kamu akan meneruskan legasi ini juga, tak apalah Amin, pergi masuk. Kamu kelihatan letih.”

Tanpa sepatah kata, Amin menuju masuk ke dalam rumahnya. Kelihatan susunan gambar bapanya, dan juga atuknya bersama-sama kereta Mitsubishi Lancer sejak dari generasi pertama kereta tersebut. Amin mengambil keputusan, dia harus lakukan sesuatu. Beliau mengambil kad ATM untuk keluar bersama-sama dengannya di pagi yang indah tersebut. Menuju ke pekan, mencari bank untuk mengeluarkan sejumlah wang yang dirasakan, mampu menggembirakan hati ayahnya.

Petang tersebut, Amin keluar bersama-sama rakannya. Rindu yang kian lama dihimpun ketika beliau bekerja seorang diri di ibu kota, telah terubat akhirnya.
“Kah-kah-kah!! Kau pakai Inspira, Amin?! Mati-mati aku ingatkan kau pakai Lancer tadi!”

Amin terkejut. Tidak disangkakan olehnya, bahawa rakannya dapat mengenali juga kereta Inspiranya. Baginya, penukaran body-kit kereta tersebut adalah kelihatan kemas dan sempurna. Orang lain akan terus menyangkakan yang kereta tersebut ialah Mitsubishi Evo X dan bukan Proton Inspira.

Amin diperli dan digelak ketawa oleh rakan-rakannya pada petang tersebut. Air matanya bergelinang. Apa yang ingin dia lakukan hanyalah ingin menggembirakan hati bapanya sahaja. Tiadalah niat lain di hati Amin untuk menunjuk-nunjuk ataupun menjadi ‘wanna-be’. Amin tetap bersabar. Sesungguhnya hari-hari yang mendatang, akan menjadikan dia seorang yang kuat dan tabah.

KARYA SEBENAR: FAIZ HAKIMI




Gaya Aku Berpuasa 10tahun dahulu














Assalamualaikum, (alim tak)

Sekarang musim semua orang berpuasa telah pun tiba atau lebih tepat lagi di panggil bulan Ramadhan. Tahun ini adalah tahun pertama aku berpuasa berjauhan dengan keluarga aku. Oleh kerana aku sedang belajar, so disini aku dengan roomate aku harus survive pada bulan puasa ini, lebih-lebih lagi apabila kitaorang terpaksa bangun tiap-tiap hari pada pukul 7pagi untuk sarapan. Ehh... kantoi...~ Maksud aku sahur iaitu pada pukul 5pagi. Bulan puasa ini aktiviti aku agak terhad, jika selalaunya petang-petang kat UTP mybe aku main tennis, pergi pool, jogging xpun mybe aku pergi main kayak. Tapi jika aku still truskan semua aktiviti aku tu memang x larat giler ah. Especially main kayak. Cube bayangkan aku tengah main kayak dengan gembiranya pada pukul 6 petang ditengah-tengah tasik, aku dengan kawan aku pulak stailnya if main kayak x basah lencuh memang x sah punyer. Kitaowg jugak suke main macam kereta langgar, kayuh laju-laju then langgar. Lagi sekali aku nak kauorang bayangkan jika aku terbalik then jatuh dalam tasik tu? x ke batal puasa aku... SO aktiviti aku skang banyak lepak dalam bilik jer.Kalau bersukan pun mybe malam kot. Main futsal sampai kul 2-3pagi time-time weekend.

Ok, aku dah banyak melalut nie. Post kali nie aku nak story pasal gaya aku berpuasa ketika kecil. Aku pun dah lupa bila aku start blaja puasa, tetapi yg pasti semasa aku 4tahun dah blaja dah sikit-sikit kot. Semasa aku puasa time-time camnie memang HEAVEN wa cakap lu. Sebab apa? hehehe...


1)Aku kan still blaja puasa so semasa nak berbuka tu ayah aku akan ajak aku pergi bazar. Then masa kat sana memang aku cakap jer kat ayah aku nak makan apa, memang ayah aku akan carikan untuk aku. Dari A sampai Z semua aku dapat, Ayam percik, Ikan bakar, Pengguin masak 3 rasa, dan banyaklah lagi, if nak tulis, sampai 3jam pun x siap lagi entry aku nie. Tapi sedihnya bila waktu berbuka aku kena habiskan semua tu, tak larat beb.


2) Aku kan still kecil, tidak dewasa orang cakap memang x baligh agi tambahan pula x matang plak tu lagi, Padahal semua tu benda yang sama jer. Aku nie bila puasa aku memang rasa lapar giler dan aku pulak minat cokelat(chocolate). So sempena berbuka 6ti ayah aku belikan aku sugus (xsilap ah coz dah lupa). Aku dengan adik aku nie memang selalu berebut ah dalam setiap benda. Sampai aku rasa aku nak makan sugus je semasa berbuka coz xnak kongsi dengan adik aku. Oleh kerana ketamakan menguasai diri aku, so untuk tidak mahu berkongsi dengan adik aku. Aku mnyusun strategi. Tau x apa strategi aku? hehehehe... Lepas je ayah aku beli, aku terus makan, so bijak x strategi aku masa umur 4@5tahun tu? :)

3) Cerita ketiga aku pulak ialah apabila aku tersangat letih. Jam waktu tu dah menunjukkan pukul 6petang. Kat tempat aku berbuka pada pukul 6.55petang jer so ada lagi 55minit sebelum berbuka. Aku memang tak larat dan tak ada tenaga langsung untuk berbuka 6ti. Aku rasa nak tido sangat-sangat, letih punyer hal. Oleh kerana nak kembalikan tenaga aku, aku jamah dulu makanan dalam peti sejuk, bukan apa niat aku juz nak kembalikan tenaga untuk berbuka nanti jer... Hahahhaa....





4)Bila bulan puasa datang je En. Abah mesti akan annouce. Sesiapa puasa 1 hari dapat RM1, jadi if puasa penuh a.k.a 30 hari maka duit raya akan dapat RM30. Pergh..!! Umur 10tahun dapat duit raya banyak tu memang happy giler ah.. Lepas jer En. Abah bagitahu aku dengan adik aku saling bersaing. Tp pada mula-mula jelah sengit last-last lepas tinggal then tinggal. Last-last time raya result nye aku kalah dengan adik aku. Aku berjaya puasa 25 hari jer kot adik aku 27 rasa. So memang tak adil ah bagi aku.. Budak darjah 5 kalah dengan budak pompuan umur 8tahun bagi aku memang xde pape. Sikit pun aku tak kisah orang nak cakap apa kat aku.. Hehheeh...






So setakat ini jer kot entry aku, nak tulis banyak-banyak tak ada masa coz minggu depan (7-13/8/2011) memang banyak giler test aku dari A-Z. So harap korang doakanlah aku agar berjaya. dapat 3.5 keatas pun jadilah. Aku nak kejar scholar x kisah apa , asal ada scholar lekat kat aku.




Aku gigit ekor kucing

Cuba cari mana aku? klu: X suke ikut arahan

Iklan Ubat Kurus

AMIRUL AFIQ, 29 pelajar IPTS
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada Mereka Yang Serius Ingin Menguruskan Badan!

Mahukah Anda saya tunjukkan bagaimana ingin menguruskan badan dengan cara yang Senang, tanpa perlu berlapar, tidak perlu senaman dan terbukti berkesan.Kini anda tidak perlu lagi menahan lapar, membuat senaman yang melampau dan mengambil pil pelangsing yang mempunyai kesan sampingan kerana kini Myroy Corporation™ mengeluarkan produk terbaru JUZ MATE-MATE®.

Ramai di antara kita yang mengalami masalah berat badan berusaha untuk mengurangkan berat badan dengan pelbagai cara, tetapi mereka menemui kegagalan seperti saya sebelum ini.




Nama saya Amirul Afiq Bin Kamal Kurshid, Saya mengalami kenaikan berat badan setelah setelah saya gagal dlm ujian UPSR. Semasa dalam tempoh itu, berat badan saya naik mendadak sehingga 80 kg. Untuk menurunkan berat badan, saya telah mencuba pelbagai cara dan produk antaranya produk X diamana saya telah koma selama 3 hari selepas mencuba produk terbabit. Setiap hari saya selalu diejek kerana kawan saya selalu tidak dapat membezakan saya dengan tong drum. Pernah suatu ketika dahulu saya pernah bercinta then girlfriend saya, tidak sampai 3 hari dia mintak putus dengan hanya alasan, tidak mampu memasak untuk saya jika kami berkahwin suatu hari nanti. Ayah saya juga pernah berkata, " Miru jangan makan banyak sangat makanan, 6ti rakyat malaysia kebulur sebab x cukup nasi coz semua ko dah bantai". Hidup saya sangat sedih.


Saya telah menghabiskan beribu wang saya untuk membeli produk pelangsing serta mengikuti rawatan di pusat pelangsingan yang terkemuka. Saya terpaksa melalui pelbagai kaedah dan sesi rawatan, tetapi malangnya tiada perubahan.

Saya cuba pula mengamalkan diet iaitu tidak memakan nasi, tetapi pada sebelah malamnya perut saya terasa lapar yang amat sangat dan badan tidak bertenaga.Hasilnya, saya bukannya mengurangkan berat badan, tetapi menambah berat badan.

Saya cuba pula untuk melakukan senaman, iaitu dengan membeli mesin pemecah lemak di bilik saya tetapi akhirnya mesin tersebut jadi bahan pameran sahaja kerana faktor masa yang tidak mencukupi kerana terpaksa menyiapkan assignment Pre-calculus, Fizik dan lain-lain lagi. Akhirnya saya berasa sangat kecewa kerana setelah berusaha dengan pelbagai cara, tetapi tidak mendapat hasil yang di ingini.

Suatu hari saya diperkenalkan oleh kawan saya mengenai satu produk yang beliau gunakan iaitu JUZ MATE-MATE®. Setelah di desak berkali-kali akhirnya saya mencuba juga produk yang beliau syorkan.
Walaupun pada mulanya saya tidak yakin tetapi akhirnya saya berjaya melangsingkan badan saya.

HASILNYA



Gambar saya selepas mengalami berat badan yang melampau
.
29 Tahun
90kg



















KINI





Pertama kali saya berjaya memakai Baju Melayu setelah sekian lama mengidam.



















Rasa juga tidak perlu lagi berdiet dan menahan lapar kerana saya ada
JUZ MATE-MATE®.














Saya juga sudah mampu bermain tennis dan insyalallah tahun depan saya akan bertemu Rafie Nadal.















Sekarang juga saya berjaya menekel dah berkapel 10 orang serentak.











* Kesan Produk adalah berbeza bagi setiap individu.

Saya juga sangat teruja dengan hasil yang di perolehi kerana sebelum ini sangat bertungkus lumus untuk mengurangkan hanya 1 kg. Kini saya masih lagi ingin mengurangkan sehingga mencapai berat badan ideal saya iaitu 55kg.