Teknik Menghilangkan Homesick







Aku baru sahaja melangkah ke alam universiti. Sejak aku melangkah sini aku dengar ada yang homesick sampai demamlah, xnak pergi kelaslah dan macam-macam lagi. Ok kali ini aku ada tips untuk korang menghilangkan homesick. "Homesick" berasal dari home=rumah dan sick=sakit. Tapi ini x bermakna rumah korang sakit.




Homesick ni sebenarnya korang rindu dengan suasana di rumah asal korang. Ini boleh terjadi jika korang sangat manja dan rapat sangat dengan family korang semua. So ini adalah skil-skil yang aku akan perturunkan untuk korang semua.


1)Minum Racun

Yaa, jika korang minum racun secara tidak langsungnya mayat korang akan dihantar ke rumah korang semua x kira dari mana pun asal ko. Dan dari pemikiran positifnya masalah homesick korang akan hilang. Betul x?

(salah satu produk MYROY CORPORATION)



2)Berenang di Tasik Tempat Belajar
Skill ini plak hanya boleh dipraktikkan jika tempat korang belajar terdapat bekas lombong-lombong bijih timah mahupun sebaliknya. Untuk kesan yang lebih elok, anda boleh memilih lombong-lombong yang dalamnya minimum 20kaki dan terdapat arahan yang bertulis, "Dilarang mandi kedalaman melebihi 20kaki dan terdapat haiwan berbahaya"









3) Banyakkan Pergi ke Tempat-tempat Maksiat
Ini pun salah satu cara untuk hilangkan homesick jugak. If korang pergi sini bukan sahaja homesick korang hilang malah sume bende boleh hilang. Bagus x cadangan aku? Hah! tau pun bgus.... Ikut tau... he5...




P/s: Semua suggestion nie hanyalah utk gurauan sahaja, jangan nanti ada penceramah yang tidak diundang datang saound aku plak. Dan sory guys aku dah lama x blogging..~
Budak U lah katakan.