PETRONAS taja GIRLS' GENERATION@SNSD?







24-25/MAC adalah tarikh yg bakal berlangsungnya Twin Tower Live@2012 dimana artis seperti Orianthi, Nicole Scherzinger, Kelis dan tidak ketinggalan, Girls' Generatin@SNSD. Konsert ini akan berlangsung di PETRONAS Twin Tower. 

Sebelum ini,  sudah menguar-nguarkan mengenai Konsert Twin Towers @Live 2012 yang akan berlangsung di KLCC bagi menggantikan Konsert F1 Rocks. Girls’ Generation akan tampil membuat persembahan bersama-sama bekas ahli kumpulan The Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger. Terus terang  katakan, kedua-dua Girls’ Generation dan Nicole masing-masing mempunyai rekod sebagai artis yang seksi.


Tak ketinggalan, artis malaysia seperti James Baum, Reshmonu, dan Faizal Tahir turut serta bagi memeriahkan konsert.
Tak perlu dilihat kepopularan mereka, datanglah ke KLCC pada 23 & 24 Mac ini kerana ada berita baik untuk anda, Konsert Twin Towers @Live 2012 di KLCC adalah PERCUMA!

p/s: kenapalah PETRONAS buang duit buat benda nie, baik guna untuk taja aku blaja kat UTP je...~















Update (March 20, 7PM): Yes, it is official: Twin Towers @Live 2012 will be taking place on March 23 and 24 at the Petronas Twin Towers KLCC with international acts Orianthi, Nicole Scherzinger, Kelis and Girls' Generation scheduled to perform.
While Orianthi herself confirmed her appearance via Twitter earlier today, event organiser Jojo Events issued a statement just minutes ago confirming that Pussycat Doll Nicole Scherzinger will be joined by "Milkshake"

mama Kelis and Korean girl group Girls' Generation.
The event - which is free to the public - will also feature Malaysian acts James Baum, Reshmonu, Faizal Tahir among others. The final schedule will be released tomorrow, stay tuned for our updates.
Leave a comment below: Are you happy with the replacement concert?
Update (March 20, 4PM): With official word that F1 Rocks Malaysia will now be replaced with Twin Towers @Live 2012 this Friday and Saturday at the Petronas Twin Towers KLCC, it looks like Australian pop rocker Orianthi will be replacing Kylie Minogue's scheduled performance.
The rumour mill is also in a frenzy with reports that Nicole Scherzinger and Kelis are scheduled to perform this weekend, along with a yet-to-be-announced Korean pop group (word on the street is, it's Girls' Generation aka SNSD).
An official announcement from organisers Jojo Events has yet to be made, however Orianthi herself has tweeted the news to say she'll be performing in Malaysia this Friday.
Update (March 19, 4.30PM): While we are still scratching our heads over the "unforeseen circumstances" that have resulted in the cancellation of F1 Rocks, the Internet has been buzzing in reaction to the news.
An MSN reader called it, "...utterly ridiculous!!! Please stop giving Malaysians empty hopes and organizers please stop organizing concerts that you know will eventually be cancelled at the end of the day."
Another reader expressed frustration and sadness and demanded to know a solid reason for the cancellation.
In the meantime, unconfirmed reports also claim that Kylie Minogue was not paid by the organisers. We'll keep you posted as developments come along.
F1 Rocks will be replaced with Twin Towers @Live, a free event open to the public taking place March 23rd and 24th at the Petronas Twin Towers. Artiste line-up expected to be released tomorrow; we'll keep you updated as more info comes in.
The Star Online has reported that pop rocker Orianthi will replace Kylie Minogue at the @Live concert. Official announcement by organisers yet to be made. Stay tuned.
HAVE YOUR SAY: Tell us what you think went wrong. How do you feel about the cancellation of F1 RocksMalaysia 2012? Will you be attending the Twin Towers @Live concert instead?
Click to the next page for the official statement from the organisers...

Proton Artiga

WarkahDaily – Ketika ramai memandang kepada jentera hebat dari luar, Proton telah mencuri tumpuan para peminat kereta berkonsep sporty apabila menyertai pameran Tokyo Auto Salon 2012 yang berlangsung pada 13, 14 & 15 Januari 2012 di Jepun dengan bersandarkan jentera barunya, Proton Artiga Concept yang tampak lebih sporty dan garang.

Artiga dipasang dengan enjin 1.6 liter DOHC 16V Supercharged tampak lebih bertenaga dan berkuasa di jalan raya dan sesuai dengan gaya penampilan lebih muda dan ranggi.






 Proton Satria Neo juga telah secara rasmi dijual di Jepun sebagai kereta rali oleh syarikat Carosser, pemilik jenama tuning rali Cusco untuk peminat rali di Jepun. Satria Neo mula menjadi sebutan apabila berjaya memenangi kategori pemandu dan pengeluar pada kejohanana rali APRC dan kini bertanding di kejohanan rali dunia (WRC) pusingan pertama di Monte Carlo. Di bawah ini ada video mengenai Proton Artiga ini dari laman youtube.

LINK


BaCaP, PaMer, AnaK



Assalamualaikum semua, dah lama dah aku x berblogger.  Dulu aku dengan kawan baik aku nie memang slalu gler berlumber2 post artickle. Entah kenapa since aku masuk sambung belajar nie memang malas gler kot. X silap aku last artickle (x reti eja article, cmni ke?) aku post tentang Islamic... Pemalas jadi. So sekarang aku berbaki lagi 3bulan lebih je lagi kat untuk siapkan asasi aku di UTP~ So insyallah awal bulan Mei 6ti aku menjadi budak Tahun pertama Ijazah Kejuruteraan Electrical & Electronic. Sekarang ni aku kena tempuh sem III, iaitu sem yang paling susah dalam kehidupan budak asasi, Calculus, Physics and Chemistry II(organic).
                So kena la struggle betul2, xboleh gempak kat mulut je. Sem lepas aku dah terlepas Biasiswa Bank Rakyat, hanya kerana pointer aku nyaris2 dengan minimun requirement dia. Menangis gak la aku kejap. RM 12 000 setahun beb terlepas...  So kena la pecut, mybe org cakap sem ni susah. Tapi belum try En. Einstein pecut full trottle lagi..
                Mak aih byk giler aku Intro, aish.... aku nie banyak mulut sket so pantang bagi peluang bercakap. Ok petang2 macam nie x lain x bukan memang sesuai sgt la untuk tido, tp aku baik kot. X percaya? Hahahahh... Aku study... Hahahha.. Aku pulun kimia. Pulun punyer pulun tiba2 ad soalan aku x dapat jawab. Iaitu soklan tentang SALT, ada jugak la kene mengena dgn yang kat dapur rumah kita tu. Aik??? X kenal? Ok nie gambar dia...  

 Tapi masalahnya aku dah lupa dah apa yang cikgu tuisyen aku ajar. Ala yang ala2 BaCaP, PaMer, AnaK tuuu....  Merata aku cari, last2 aku taip je “BaCaP, PaMer, AnaK” kat google. Last2 aku jumpe kawan aku yang pernah satu sekolah post benda alah ni. Aish.... Macam x percaya je aku  jmpe. Bukan apa, benda ni limited edition kot, soo xsangka gila aku dapat jumpa.

So aku pun trus salin n tampat kat sofbod bilik aku. Ilmu bernilai tu Bhai...~ Tengah2 buat latihan tu, tiba2 roomate aku masuk bilik then buka lagu Korea n trus baring atas katil. Aish goda nampak... Jangan harap aku tertipu dengan godaan kau!! (ayat cerita melayu). Aku xnak TIDO!!  
Tengah2 buat latihan tu tiba2 pintu aku diketuk. Aku bukak tiba2 aku tertengok budak satu course aku kat pintu then ajak aku pergi makan nasi lemak kat kedai. (Part ni aku memang xfaham). So aku apa lagi dah dapat tawaran trus g makan. Lauk jangan cakap la banyak gler...  
Tiba2 ada bunyi bising kat telinga aku.  Orang dah azan asar dah rupanyaa?? Aku baru terjaga dari tido rupanya... Yang pergi makan tu hanyala mimpi. Adui... Kalah lagi aku dengan godaan tido. Kesimpulan dia, mkn dulu sebelum tdo baru x mimpi pergi makan. So aku nak off dulu , nk sembahyang asar. Bangun lepas asar la katakan...~