BaCaP, PaMer, AnaK



Assalamualaikum semua, dah lama dah aku x berblogger.  Dulu aku dengan kawan baik aku nie memang slalu gler berlumber2 post artickle. Entah kenapa since aku masuk sambung belajar nie memang malas gler kot. X silap aku last artickle (x reti eja article, cmni ke?) aku post tentang Islamic... Pemalas jadi. So sekarang aku berbaki lagi 3bulan lebih je lagi kat untuk siapkan asasi aku di UTP~ So insyallah awal bulan Mei 6ti aku menjadi budak Tahun pertama Ijazah Kejuruteraan Electrical & Electronic. Sekarang ni aku kena tempuh sem III, iaitu sem yang paling susah dalam kehidupan budak asasi, Calculus, Physics and Chemistry II(organic).
                So kena la struggle betul2, xboleh gempak kat mulut je. Sem lepas aku dah terlepas Biasiswa Bank Rakyat, hanya kerana pointer aku nyaris2 dengan minimun requirement dia. Menangis gak la aku kejap. RM 12 000 setahun beb terlepas...  So kena la pecut, mybe org cakap sem ni susah. Tapi belum try En. Einstein pecut full trottle lagi..
                Mak aih byk giler aku Intro, aish.... aku nie banyak mulut sket so pantang bagi peluang bercakap. Ok petang2 macam nie x lain x bukan memang sesuai sgt la untuk tido, tp aku baik kot. X percaya? Hahahahh... Aku study... Hahahha.. Aku pulun kimia. Pulun punyer pulun tiba2 ad soalan aku x dapat jawab. Iaitu soklan tentang SALT, ada jugak la kene mengena dgn yang kat dapur rumah kita tu. Aik??? X kenal? Ok nie gambar dia...  

 Tapi masalahnya aku dah lupa dah apa yang cikgu tuisyen aku ajar. Ala yang ala2 BaCaP, PaMer, AnaK tuuu....  Merata aku cari, last2 aku taip je “BaCaP, PaMer, AnaK” kat google. Last2 aku jumpe kawan aku yang pernah satu sekolah post benda alah ni. Aish.... Macam x percaya je aku  jmpe. Bukan apa, benda ni limited edition kot, soo xsangka gila aku dapat jumpa.

So aku pun trus salin n tampat kat sofbod bilik aku. Ilmu bernilai tu Bhai...~ Tengah2 buat latihan tu, tiba2 roomate aku masuk bilik then buka lagu Korea n trus baring atas katil. Aish goda nampak... Jangan harap aku tertipu dengan godaan kau!! (ayat cerita melayu). Aku xnak TIDO!!  
Tengah2 buat latihan tu tiba2 pintu aku diketuk. Aku bukak tiba2 aku tertengok budak satu course aku kat pintu then ajak aku pergi makan nasi lemak kat kedai. (Part ni aku memang xfaham). So aku apa lagi dah dapat tawaran trus g makan. Lauk jangan cakap la banyak gler...  
Tiba2 ada bunyi bising kat telinga aku.  Orang dah azan asar dah rupanyaa?? Aku baru terjaga dari tido rupanya... Yang pergi makan tu hanyala mimpi. Adui... Kalah lagi aku dengan godaan tido. Kesimpulan dia, mkn dulu sebelum tdo baru x mimpi pergi makan. So aku nak off dulu , nk sembahyang asar. Bangun lepas asar la katakan...~